Digitální knihovnaUPCE
 

Bakalářské práce / Bachelor's works KEEZ DFJP (Bc.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/5745

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 20
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Emulácia stacionárnej časti národného vlakového zabezpečovača PZB
    (Univerzita Pardubice, 2024) Glosz, Oliver; Ouředníček, Jan
    Práca sa zaoberá návrhom emulačného zariadenia, ktoré má za účel nahradiť traťovú časť zabezpečovacieho systému PZB v podmienkach infraštruktúry, kde tento systém nie je inštalovaný, aby sa docielilo oboznámenie personálu vedúceho vozidlo o charakteristikách systému a spôsoboch jeho ovládania, pričom emulátor nemožno považovať za plnohodnotnú náhradu zabezpečovacieho zariadenia a pomocou neho nie je možné považovať jazdu vlaku za zabezpečenú.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Dokumentácia staničných zabezpečovacích zariadení v dopravnom sále DFJP
    (Univerzita Pardubice, 2024) Hradil, Jakub; Ouředníček, Jan
    Táto práca sa venuje tvorbe dokumentácie staničných zabezpečovacích zariadení v dopravnom sále DFJP. Práca je rozdelená do troch častí, v prvej sa venuje prehľadu noriem, ktoré sa venujú záverovým tabuľkám a situačným schémam a prehľadu dostupným počítačových programov vhodných na ich tvorbu, druhá časť sa venuje popisu staníc najmä v kontexte zabezpečovacích zariadení v dopravnom sále a tretia časť sa venuje samotnej tvorbe situačných schém a záverových tabuliek a ich následnej tlači.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Návrh proudového zdroje pro napájení RGB LED
    (Univerzita Pardubice, 2024) Smolík, Petr; Leuchter, Jan
    Tato bakalářská práce se zabývá návrhem koncepce napájení RGB LED použitého ve zvoleném dopravním prostředku. Práce si klade za cíl nejen vybrat vhodnou topologii proudového zdroje a měniče, ale rovněž implementovat praktické řešení zdroje. Práce se dále věnuje přizpůsobením požadavků standardizace v oblasti elektromagnetické kompatibility. Celkový záměr práce spočívá ve vytvoření efektivního a normami odpovídajícího systému napájení pro RGB LED v daném dopravním prostředku.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza dat z jízd a nabíjení elektromobilů
    (Univerzita Pardubice, 2023) Horák, Jakub; Mašek, Zdeněk
    Tato práce se zaměřuje na zpracování dat z jízd a nabíjení čtyř elektromobilů - Hyundai Ioniq, Hyundai Kona, Tesla model S a Škoda Citigoe iV. Testování proběhlo v období ledna a února roku 2022. První část se věnuje stručnému přehledu stavu elektromobility v ČR a představení testovaných vozidel. Druhá část se již zabývá samotnou analýzou dat z testování a interpretací jejich výsledků.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Návrh komunikačního rozhraní CAN pro hlídač izolačního stavu
    (Univerzita Pardubice, 2019) Závodník, Michal; Mašek, Zdeněk
    Bakalářská práce se zabývá návrhem, vývojem, realizací a otestováním digitálního převodníku, pro hlídač izolačního stavu, mezi komunikační sběrnicí RS485 a sběrnicí CAN. Převodník tak umožní připojit hlídač izolačního stavu k řídící jednotce kolejového vozidla. Kolejové vozidlo tak bude mít k dispozici číselnou informaci o hodnotě izolace napájecí soustavy. Zvýší se tak informovanost obsluhy a tím bude zajištěna vyšší spolehlivost provozu.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Energetická optimalizace jízdy kolejového vozidla
    (Univerzita Pardubice, 2018) Kulich, Lukáš; Novák, Jaroslav
    Tato bakalářská práce se zabývá energetickou optimalizací jízdy kolejového vozidla. Přebírá poznatky získané měřením a teoretickými výpočty na základě parametrů experimentálního vozítka Dopravní fakulty Univerzity Pardubice ty dále rozvíjí a aplikuje na reálné kolejové vozidlo. Tato práce začíná obecným přístupem k optimalizaci jízdního profilu. V druhé části rozebírá a rozvíjí poznatky získané za pomocí experimentálního vozítka. A na konec v třetí části se dostáváme k aplikaci těchto poznatků na skutečné vozidlo železniční dopravy.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Systém pro záznam dat z fotovoltaického panelu
    (Univerzita Pardubice, 2017) Švadlenka, Jakub; Lelek, Tomáš
    Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací automatického systému pro záznam napětí, proudu a teploty pro 8 fotovoltaických panelů. Systém je určen pro statistické vyhodnocení energetické bilance. Popisuje návrh topologie sběrného systému v návaznosti na předchozí stav. V práci je obsažen popis návrhu elektrické, softwarové a mechanické části. Jsou zmíněny také možnosti budoucího rozšíření systému po softwarové stránce z hlediska zobrazení získaných údajů, případně základní výpočetní zpracování. Následně je popisována realizace, testování a ladění systému
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Laboratorní pracoviště pro frekvenční řízení asynchronního motoru
    (Univerzita Pardubice, 2016) Kolář, Daniel; Novák, Jaroslav
    Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací dvou přípravků s frekvenčním měničem a sinusovým filtrem pro účely měření na asynchronním motoru. V práci je obsažen popis dílčích částí měniče, brzdící jednotky a sinusového filtru a dále nastavení parametrů měniče pro přizpůsobení pohonu dané aplikaci, tj. řízení z ovládací krabičky prostřednictvím analogových a digitálních vstupů. V další části je rozebrána konstrukce přípravků a elektrické zapojení. Po dokončení byla provedena měření s různými nastaveními měniče a porovnání vlastností pohonu se zapojeným sinusovým filtrem mezi měnič a motor.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Prostředky pro zvyšování výkonu spalovacích motorů
    (Univerzita Pardubice, 2016) Honěk, Jiří; Mašek, Zdeněk
    Bakalářská práce je věnována rešerši, popisu prostředků a úprav pro zvyšování výkonu zážehového motoru s následnou praktickou ukázkou a vyladěním palivových map. V úvodní části práce jsem popsal základní princip a připomněl obecné vlastnosti čtyřtaktního zážehového motoru. V další části jsem popsal základy toho, jak a pomocí čeho elektronika řídí chod motoru. V následující části jsou popsány způsoby a prostředky pro zvyšování výkonu, na které navazuje poslední část, kde jsem naladil kompletní palivovou mapu spolu s předstihem na školním motocyklu. V závěrečné části také prezentuji z naměřených hodnot vliv jednotlivých úprav na parametry motoru.
  • Náhled
    Bakalářská práceStatus neznámý
    Elektrické lokomotivy německy mluvících zemích
    (Univerzita Pardubice, 2016) Foldyna, Ondřej; Mlynařík, Ladislav
    Tato bakalářská práce se zabývá elektrickými lokomotivami v německy mluvících zemích a to v Rakousku, Německu a Švýcarsku. Část této práce se dále zaměřuje na popis a postupný vývoj regulace výkonu elektrických lokomotiv.