Digitální knihovnaUPCE
 

Diplomové práce / Theses KDI DFJP (Ing.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/5744

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 12
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Návrh rekonstrukce komunikace v obci Blato
    (Univerzita Pardubice, 2009) Nedělka, Tomáš; Pokorný, Jiří; Novotný, Petr
    Tato diplomová práce obsahuje dokumentaci technického řešení rekonstrukce místní komunikace v obci Blato, která je napojená na stávající silnici III/32232 na úrovni dokumentace pro stavební povolení (DSP) a konkrétního zadání diplomové práce. Návrh rekonstrukce vychází ze schváleného Územního plánu obce Mikulovice (místní část Blato) a není v rozporu se schváleným Územním plánem velkého územního celku Pardubického kraje (zpracované v M 1 : 50 000). Diplomová práce zahrnuje situaci neřešené varianty 1 - obytná zóna a řešenou variantu 2 - kombinaci obytné zóny a zóny s omezením rychlosti do 30 km.h-1 (zóna TEMPO 30). Obě varianty mají shodné vedení v původní trase komunikace ve stávající zástavbě. Rekonstrukce komunikace řeší nevyhovující stavebně-technické řešení vozovky místní komunikace se smíšeným provozem. Jedná se o kompletní novou skladbu vozovky nad zemní plání včetně vyřešení odvodnění komunikace, nového veřejného osvětlení a vhodných stavebně-technických úprav (zpevněné plochy v jedné úrovni, místa určená k parkování vozidel, dopravní značení, opatření pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace).
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Rekonstrukce silnice I/36 Staré Holice
    (Univerzita Pardubice, 2009) Vaňásek, Jaroslav; Haburaj, František; Kučera, Miroslav
    Jedná se o návrh rekonstrukce silnice I/36 ve Starých Holicích. Bylo navrženo směrové a výškové vedení komunikace včetně návrhu odvodnění a konstrukce vozovky. Součástí návrhu je i navržení dopravního značení.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Řešení mimoúrovňového křížení silnice III/32326 s železniční tratí v obci Praskačka
    (Univerzita Pardubice, 2009) Burianec, Lukáš; Pospíšil, Karel; Zedník, Petr
    Cílem práce je návrh přeložky trasy silnice III/32326 v obci Praskačka v souvislosti s požadavkem mimoúrovňového křížení této silnice s budoucí dvojkolejnou železniční tratí. Studie posuzuje realizovatelnost přeložky podle koncepce zveřejněné v platném územním plánu obce Praskačky z roku 2008. Zároveň předkládá možné variantní řešení.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Rychlostní silnice R35 - MÚK Rokytno
    (Univerzita Pardubice, 2009) Bočánek, Michal; Pospíšil, Karel; Zedník, Petr
    Diplomová práce je návrhem rychlostní silnice R35 v délce cca 3 km včetně mimoúrovňové křižovatky se silnicí II/298. Řešený úsek rychlostní silnice R35 se nachází u obce Rokytno a je součástí komunikace, která by měla po dokončení vést v trase Liberec - Hradec Králové - Olomouc - Lipník nad Bečvou. Rychlostní silnice je vedena v kategorii R25,5/120 a základním kritériem pro návrh byl vysoký komfort jízdy.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Studie silničního obchvatu obce Hrochův Týnec
    (Univerzita Pardubice, 2009) Šindler, Ondřej; Pospíšil, Karel; Zedník, Petr
    Cílem práce je návrh obchvatu silnice I/17 města Hrochův Týnec a obce Čankovice v souladu s rozvojovými záměry města. Studie předkládá možné variantní řešení obchvatu. Je zde také vyřešení křižovatek.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Modernizace silnice II/322 úsek Dašice - Komárov
    (Univerzita Pardubice, 2009) Hamáček, Libor; Doležel, Vladimír; Lopour, Pavel
    Jedná se o návrh modernizace silnice II/322 v úseku Dašice - Komárov. Bylo navrženo směrové a výškové vedení komunikace včetně návrhu odvodnění a konstrukce vozovky. Dále byl podrobně zpracován návrh financování navržené komunikace včetně položkového rozpočtu.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Modernizace železniční stanice Letohrad
    (Univerzita Pardubice, 2009) Beňák, Ľubomír; Jacura, Martin; Veliš, Miroslav
    Diplomová práce je návrhem modernizace železniční stanice Letohrad a přilehlých traťových úseků. Výchozími podklady jsou geodetické zaměření od firmy SUDOP Brno spol. s.r.o., geotechnický průzkum od firmy Geo Tec-GS a.s. a současná a výhledová dopravní technologie od ČD a.s. V prvním celku práce (textová příloha A. 1 a výkresové přílohy B. 1 - B. 3) je popsán a zhodnocen současný stav a jsou navrženy celkem 3 varianty modernizace. Návrh jednotlivých variant vychází především z technologických požadavků, které jsou na stanici kladeny. Z těchto variant byla vybrána jedna, která byla podrobně technicky rozpracována ve druhém celku diplomové práce (textová příloha C. 1 a výkresové přílohy D. 1 - D. 5).
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Modernizace železniční stanice Týniště nad Orlicí
    (Univerzita Pardubice, 2009) Langr, Pavel; Týfa, Lukáš; Huml, Karel
    Cílem práce bylo řešení rekonstrukce železniční stanice, včetně zaústěných traťových úseků. Navrženo bylo několik variant. Jedna z nich byla zpracována podrobněji.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Úprava traťového úseku Týniště nad Orlicí - Solnice
    (Univerzita Pardubice, 2008) Vašák, Michal; Kubát, Bohumil; Šabach, Ladislav
    Práce se zabývá návrhem rekonstrukce traťového úseku Týniště nad Orlicí (mimo) – Častolovice - Solnice. Byla navržena optimalizace stávající železniční tratě s cílem zvýšení rychlosti pro klasické soustavy. Dále nezbytné stavební úpravy v nácestných železničních stanicích.
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Realizační dokumentace rekonstrukce mostu ev. č. 606-073 přes trať Na vinici v Chebu
    (Univerzita Pardubice, 2008) Valenta, Radek; Culek, Bohumil; Šír, Ivan
    Obsahem diplomové práce je zpracování realizační dokumentace stavby silničního mostu ev. č. 606-073 "Na Vinici" Cheb. Jedná se o silniční most o třech polích s horní mostovkou na komunikaci II/606, ocelobetonový spřažený s plnostěnnými nosníky, trvalý, šikmý 65°, v oblouku, s normovanou zatížitelností. Součástí práce je technická zpráva, statický výpočet a výkresová dokumentace.