Digitální knihovnaUPCE
 

Diplomové práce / Theses KDMML DFJP (Ing.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/5740

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 1016
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Chytré informační aplikace
    (Univerzita Pardubice, 2024) Khopta, Valeriia; Křupka, Jiří; Bílková, Renáta
    Tato práce se zaměřuje na návrh nového prototypu mobilní informační aplikace pro veřejnou dopravu. Hlavním cílem práce bylo vytvořit prototyp, který informuje cestující o jízdních řádech, vyhledává přestupy v závislosti na poloze uživatele a reaguje na aktuální dopravní situaci. V práci jsou popsány základy designu a specifika vývoje informační aplikace, včetně vlivu barev a písma na uživatelský zážitek. Analytická část zahrnuje výzkum uživatelské zkušenosti a identifikaci silných a slabých stránek existujících aplikací. Praktická část se věnuje navrhovaní prototypu s využitím online nástrojů Figma a Maze, včetně implementace nových funkcí, jako je "Mapa metra" a "Výpočet času do nejbližší zastávky", "Informování o situaci na dopravní síti", "Zobrazení environmentálních ukazatelů". Hodnotící část posuzuje efektivitu prototypu na základě zpětné vazby uživatelů, času a nákladů.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Potenciál železniční dopravy v oblasti snižování emisí skleníkových plynů
    (Univerzita Pardubice, 2024) Škaloudová, Lenka; Molková, Tatiana; Kučera, Tomáš
    Diplomová práce se zaměřuje na potenciál snižování emisí skleníkových plynů, zejména CO2 v železniční dopravě. Teoretická část práce poskytuje stručný přehled strategických a legislativních dokumentů EU v této oblasti, definici skleníkových plynů a aktuální stav železniční dopravy, jak z hlediska nákladní a osobní dopravy, tak z hlediska infrastruktury. V analytické a návrhové části práce je uveden cílový stav čisté mobility do roku 2050, příklady opatření v železniční dopravě, které podporují snižování emisí a modelové scénáře, které ukazují potenciál železniční dopravy ke snížení skleníkových plynů v železniční dopravě.
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Logistické plánování nového projektu
    (Univerzita Pardubice, 2024) Kartozhnykova, Mariia; Průša, Petr; Landsmannová, Dana
    Diplomová práce se zaměřuje na logistické plánování nového projektu ve společnosti Kiekert-CS, s.r.o., zaměřeného na vývoj aktuátorů a dodávky komponentů pro aktuátor. Hlavní pozornost je věnována optimalizaci logistických procesů, včetně dopravy, balení, manipulace s nákladem a celních poplatků, s cílem zvýšit efektivitu a snížit ekologickou stopu.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Možnosti využití AI v rámci projektového řízení IT dodávek systémů pro nákladní vlakovou dopravu
    (Univerzita Pardubice, 2024) Zmetáková, Tereza; Jovčić, Stefan; Štěpánek, Jindřich
    Práce se zaměřuje na využití AI v projektovém řízení firmy zabývající se nákladní železniční dopravou. V práci jsou položeny teoretické základy pro následnou analýzu současného stavu projektového řízení v dané společnosti. Prostřednictvím analýzy jsou identifikovány příležitosti k implementaci umělé inteligence, které jsou popsány v návrhové části. Návrhy jsou dále zhodnoceny.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Možnosti využití crowdshippingu v podmínkách České republiky
    (Univerzita Pardubice, 2024) Pillasagua Ptáková, Magdaléna; Švadlenka, Libor; Sedláček, Petr
    Diplomová práce se zaměřuje na problematiku logistiky poslední míle pomocí crowdshippingu a možnosti jeho využití v České republice. Práce je rozdělená do dvou hlavních částí. První část teoreticky vymezuje danou problematiku a analyzuje dosavadní stav v České republice a zahraničí. Druhá část se věnuje samotnému návrhu zavedení crowdshippingového systému v Pardubicích, který je následně zhodnocen.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Optimalizace skladování hotových výrobků ve společnosti S & Ř, CH KOVO, společnost s ručením omezeným (s.r.o.)
    (Univerzita Pardubice, 2024) Zamastilová, Klára; Bartošová, Monika; Říha, František
    Diplomová práce se zabývá skladováním hotových výrobků ve společnosti S & Ř, CH KOVO, společnost s ručením omezeným (s.r.o.). První část obsahuje teoretické vymezení problematiky skladování a stručné představení štíhlého řízení. Součástí práce je analýza současného stavu skladování hotových výrobků, na níž navazuje návrhová část, která přibližuje možné návrhy na úpravu současného skladování hotových výrobků. Závěrečná část práce je věnována zhodnocení navrhovaného řešení.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Ochrana a obnova železniční infrastruktury ve vazbě na Operační přípravu státního území a investice NATO
    (Univerzita Pardubice, 2024) Jandeková, Natálie; Soušek, Radovan; Viskup, Pavel
    Diplomová práce se zaměřuje na problematiku ochrany a obnovy železniční infrastruktury ve vojenských krizových stavech v souvztažnosti k investicím NATO. Teoretická část práce se zabývá operační přípravou státního území, shrnuje legislativu, která upravuje popisovanou problematiku. Analytická část popisuje současný stav v oblasti technické ochrany a obnovy železniční infrastruktury za vojenských krizových stavů a popis investičních programů využitelných pro popisovanou problematiku. Závěr obsahuje navržen konkrétních řešení popisované problematiky, které by přispěly ke zlepšení technické ochrany a obnovy železniční infrastruktury.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Plánování kapacit pro rozvoz objednávek z internetového obchodu s potravinami
    (Univerzita Pardubice, 2024) Malkovská, Ernestina; Salava, Daniel; Vrána, Aleš
    Diplomová práce se zabývá analýzou logistických procesů ve firmě zaměřené na rozvoz objednávek z internetového obchodu s potravinami. Cílem je identifikovat slabá místa logistického řetězce a navrhnout řešení pro zlepšení efektivity. Teoretická část práce se věnuje podnikovým logistickým procesům a vychází z odborné literatury. Praktická část zahrnuje popis vybrané společnosti a analýzu současného stavu plánování kapacit pro rozvoz. Následně jsou navržena opatření pro zlepšení těchto procesů, která jsou ve čtvrté kapitole zhodnocena.
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Organizace skladu ve společnosti DEK a.s.
    (Univerzita Pardubice, 2024) Nováková, Veronika; Průša, Petr; Kozminský, Marek
    Diplomová práce se bude zabývat organizací skladu v podniku Stavebniny DEK a.s. V první kapitole bude teoreticky vymezena zkoumaná problematika. Ve druhé kapitole bude zpracována analýza současného stavu organizace skladu v podniku Stavebniny DEK a.s. Ve třetí kapitole budou, na základě výsledků analýzy, navržena opatření pro zlepšení organizace skladu, která budou ve čtvrté kapitole následně zhodnocena.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Angažovanosť zamestnancov vo vybranej organizácii
    (Univerzita Pardubice, 2024) Švarcová, Laura; Pojkarová, Kateřina; Posnarová, Nikol
    Práca sa zameriava na problematiku zamestnaneckej angažovanosti v prostredí podniku štátnej správy. Pozornosť je venovaná konkrétnej organizačnej jednotke, kde cieľovou skupinou prieskumu sú administratívni pracovníci. Práca skúma mieru angažovanosti tejto skupiny s cieľom nájsť príležitosti pre zlepšenie súčasnej situácie.