Minimalizace rizika inovačních procesů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vaculík, Josef
dc.contributor.advisor Kožená, Marcela
dc.contributor.author Žahour, Jan
dc.date.accessioned 2014-05-22T07:15:59Z
dc.date.available 2014-05-22T07:15:59Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/54621
dc.description.abstract Inovace jsou v současné době velmi diskutovaným tématem. Podniky již dávno pochopily, že k tomu, aby byly dlouhodobě úspěšné, nestačí pouze přihlížet tomu, co se na trhu děje, ale je třeba být proaktivní, tzn. vyhledávat nové tržní příležitosti. Podniky se snaží být na trhu s novými výrobky první. Tato pozice jim zaručuje nezaměnitelnou image inovátora a možnost využívat prémiových cen svých výrobků minimálně do doby, než přijde konkurence. Samotné inovace jsou velmi nákladné a velmi riskantní. Tato disertační práce charakterizuje prostředí a podmínky, kde inovace mohou vznikat, monitoruje současný stav inovací segmentu podniků vyrábějících kakao, čokoládu a cukrovinky (CZ NACE 10.82) a na základě empirického výzkumu přichází s opatřeními, které pomohou podnikům minimalizovat riziko neúspěchu nově uváděného výrobku – to je rovněž hlavním cílem této disertační práce. cze
dc.format 128 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject inovace cze
dc.subject kreativita cze
dc.subject management cze
dc.subject marketing cze
dc.subject nápad cze
dc.subject proces cze
dc.subject znalosti cze
dc.subject creativity eng
dc.subject idea eng
dc.subject innovation eng
dc.subject knowledge eng
dc.subject managemet eng
dc.subject marketing eng
dc.subject process eng
dc.title Minimalizace rizika inovačních procesů cze
dc.title.alternative Innovation process risk minimization eng
dc.type disertační práce cze
dc.contributor.referee Dytrt, Zdeněk
dc.contributor.referee Nejezchleba, Miroslav
dc.contributor.referee Strišš, Jozef
dc.date.accepted 2013
dc.description.abstract-translated Nowadays, innovation is a much discussed topic. Companies have already understood that to be successful in a long term, it is not enough for them just to watch the market but they need to search for new market opportunities actively. Companies tend to come with the brand new products as a first. This number one position guarantees they are certain to be perceived as inovators and they can make use of premium pricing on their products until the first competitor appears. The process of innovation itself is very expensive and risky. This thesis describes the enviroment and conditions in which innovation can be developed, it monitors the current status of innovation in the segment of companies producing cocoa, chocolate and candies (CZ NACE 10.82) and based on the empiric investigation it comes with the precautions that help companies minimize the risk of failure on the newly launched products – this is also the objective of the thesis. eng
dc.description.department Ústav ekonomických věd cze
dc.thesis.degree-discipline Management cze
dc.thesis.degree-name Ph.D. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní cze
dc.identifier.signature D29837
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cze
dc.description.defence Přínosy disertační práce mají vědecký i praktický charakter, cíle práce byly splněny. Doktorand zodpověděl kvalifikovaně na všechny dotazy. cze
dc.identifier.stag 22605
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet