Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Vaculík, Josef |
|
dc.contributor.advisor |
Kožená, Marcela |
|
dc.contributor.author |
Žahour, Jan |
|
dc.date.accessioned |
2014-05-22T07:15:59Z |
|
dc.date.available |
2014-05-22T07:15:59Z |
|
dc.date.issued |
2013 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/54621 |
|
dc.description.abstract |
Inovace jsou v současné době velmi diskutovaným tématem. Podniky již dávno pochopily, že k tomu, aby byly dlouhodobě úspěšné, nestačí pouze přihlížet tomu, co se na trhu děje, ale je třeba být proaktivní, tzn. vyhledávat nové tržní příležitosti. Podniky se snaží být na trhu s novými výrobky první. Tato pozice jim zaručuje nezaměnitelnou image inovátora a možnost využívat prémiových cen svých výrobků minimálně do doby, než přijde konkurence. Samotné inovace jsou velmi nákladné a velmi riskantní. Tato disertační práce charakterizuje prostředí a podmínky, kde inovace mohou vznikat, monitoruje současný stav inovací segmentu podniků vyrábějících kakao, čokoládu a cukrovinky (CZ NACE 10.82) a na základě empirického výzkumu přichází s opatřeními, které pomohou podnikům minimalizovat riziko neúspěchu nově uváděného výrobku – to je rovněž hlavním cílem této disertační práce. |
cze |
dc.format |
128 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
inovace |
cze |
dc.subject |
kreativita |
cze |
dc.subject |
management |
cze |
dc.subject |
marketing |
cze |
dc.subject |
nápad |
cze |
dc.subject |
proces |
cze |
dc.subject |
znalosti |
cze |
dc.subject |
creativity |
eng |
dc.subject |
idea |
eng |
dc.subject |
innovation |
eng |
dc.subject |
knowledge |
eng |
dc.subject |
managemet |
eng |
dc.subject |
marketing |
eng |
dc.subject |
process |
eng |
dc.title |
Minimalizace rizika inovačních procesů |
cze |
dc.title.alternative |
Innovation process risk minimization |
eng |
dc.type |
disertační práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Dytrt, Zdeněk |
|
dc.contributor.referee |
Nejezchleba, Miroslav |
|
dc.contributor.referee |
Strišš, Jozef |
|
dc.date.accepted |
2013 |
|
dc.description.abstract-translated |
Nowadays, innovation is a much discussed topic. Companies have already understood that to be successful in a long term, it is not enough for them just to watch the market but they need to search for new market opportunities actively. Companies tend to come with the brand new products as a first. This number one position guarantees they are certain to be perceived as inovators and they can make use of premium pricing on their products until the first competitor appears. The process of innovation itself is very expensive and risky. This thesis describes the enviroment and conditions in which innovation can be developed, it monitors the current status of innovation in the segment of companies producing cocoa, chocolate and candies (CZ NACE 10.82) and based on the empiric investigation it comes with the precautions that help companies minimize the risk of failure on the newly launched products – this is also the objective of the thesis. |
eng |
dc.description.department |
Ústav ekonomických věd |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Management |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ph.D. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.identifier.signature |
D29837 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cze |
dc.description.defence |
Přínosy disertační práce mají vědecký i praktický charakter, cíle práce byly splněny. Doktorand zodpověděl kvalifikovaně na všechny dotazy. |
cze |
dc.identifier.stag |
22605 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|