Výskyt arkobakterů v prostředí a jejich odolnost k vnějším vlivům

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vytřasová, Jarmila cze
dc.contributor.author Škodová, Gabriela
dc.date.accessioned 2013-07-20T01:55:37Z
dc.date.available 2013-07-20T01:55:37Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/52342
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce obsahuje kapitoly, které se zabývají historií a základními charakteristikami rodu Arcobacter, výskytem těchto bakterií v prostředí a metodami izolace a detekce. V dalších kapitolách je věnována pozornost fyzikálním a chemickým vlivům působícím na tyto mikroorganismy. Experimentální část diplomové práce je zaměřena na přežívání Arcobacter spp. v různých teplotních podmínkách. Byly stanoveny doby přežívání arkobakterů při nízkých teplotách a dále byl sledován vliv různých živných médií na letální teplotu a letální dobu. Byla provedena izolace arkobakterů ze vzorků potravin a vod a zároveň byla zavedena nová metodika záchytu arkobakterů z vod. cze
dc.format 103 s. cze
dc.format.extent 2787045 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 7.5.2023 cze
dc.subject Arcobacter spp cze
dc.subject teplota cze
dc.subject metody izolace arkobakterů cze
dc.subject potraviny cze
dc.subject vody cze
dc.subject temperature eng
dc.subject isolation methods of arcobacters eng
dc.subject food eng
dc.subject water eng
dc.title Výskyt arkobakterů v prostředí a jejich odolnost k vnějším vlivům cze
dc.title.alternative Occurence of Arcobacters in the environment and their resistance to external influences eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Baudišová, Dana cze
dc.date.accepted 2013 cze
dc.description.abstract-translated The teoretical part of the thesis include chapters that deal with the history and the basic characteristic of the genus Arcobacter spp., the occurence of these bacteria in the environment and the methods of isolation and detection. The other chapters are devoted to attention of physical and chemical influences acting on these microorganisms. The experimental part of the thesis is focused on survival Arcobacter spp. in various temperature conditions. Influences of low temperatures were determined on survival of some arcobacters and the influence of different culture media on the lethal temperature and the lethal time. Arcobacters were isolated from samples of food and water and at the same time was established a new methodology for detection of arcobacters from water. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D28677 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 20443 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet