Chemické složení jedlých hub

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Beňová, Blanka cze
dc.contributor.author Strmeň, Jakub
dc.date.accessioned 2012-09-14T04:42:19Z
dc.date.available 2012-09-14T04:42:19Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/47447
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá chemickým složením některých oblíbených jedlých hub v České republice, rozdíly ve složená mezi různými druhy a metodami stanovení jednotlivých látek. Bakalářská práce obsahuje výčet několika oblíbených jedlých hub v České republice. Zabývá se charakteristikou a energetickou hodnotou hub a především složením plodnic hub, které je popsáno spolu s možnými metodami stanovení. Hlavní popsané složky jsou tuky, bílkoviny, sacharidy, dále vitamíny, minerální a antioxidační látky. cze
dc.format 40 s. cze
dc.format.extent 1181710 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject jedlé houby cze
dc.subject nutriční hodnota cze
dc.subject chemické složení cze
dc.subject hřib cze
dc.subject hlíva cze
dc.subject edible mushrooms eng
dc.subject nutritional value eng
dc.subject chemical composition eng
dc.subject boletus eng
dc.subject oyster mushroom eng
dc.title Chemické složení jedlých hub cze
dc.title.alternative Chemical composition of edible mushrooms eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the chemical composition of some favourite edible mushrooms in the Czech Republic, differences in composition between different species and methods of determination of individual substances. Bachelor thesis contains a list of several popular edible mushrooms in the Czech Republic. It deals with characteristics and energetic value and particularly composition of fungal fruiting bodies of mushrooms, which is described along with possible methods of determination. The main described components are fats, proteins, and carbohydrates, as well as vitamins, mineral and antioxidant substances. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D27420 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své bakalářské práce a zodpověděl dotazy zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 17836 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet