dc.contributor.advisor |
Beňová, Blanka |
cze |
dc.contributor.author |
Strmeň, Jakub |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:42:19Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:42:19Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47447 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá chemickým složením některých oblíbených
jedlých hub v České republice, rozdíly ve složená mezi různými druhy a metodami
stanovení jednotlivých látek.
Bakalářská práce obsahuje výčet několika oblíbených jedlých hub v České
republice. Zabývá se charakteristikou a energetickou hodnotou hub a především složením
plodnic hub, které je popsáno spolu s možnými metodami stanovení. Hlavní popsané
složky jsou tuky, bílkoviny, sacharidy, dále vitamíny, minerální a antioxidační látky. |
cze |
dc.format |
40 s. |
cze |
dc.format.extent |
1181710 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
jedlé houby |
cze |
dc.subject |
nutriční hodnota |
cze |
dc.subject |
chemické složení |
cze |
dc.subject |
hřib |
cze |
dc.subject |
hlíva |
cze |
dc.subject |
edible mushrooms |
eng |
dc.subject |
nutritional value |
eng |
dc.subject |
chemical composition |
eng |
dc.subject |
boletus |
eng |
dc.subject |
oyster
mushroom |
eng |
dc.title |
Chemické složení jedlých hub |
cze |
dc.title.alternative |
Chemical composition of edible mushrooms |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the chemical composition of some favourite edible
mushrooms in the Czech Republic, differences in composition between different species
and methods of determination of individual substances.
Bachelor thesis contains a list of several popular edible mushrooms in the Czech
Republic. It deals with characteristics and energetic value and particularly composition of
fungal fruiting bodies of mushrooms, which is described along with possible methods of
determination. The main described components are fats, proteins, and carbohydrates, as
well as vitamins, mineral and antioxidant substances. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27420 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student přednesl obhajobu své bakalářské práce a zodpověděl dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17836 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |