Studium vlivu ztekucování krystalizovaného medu na jeho složení

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Hájek, Tomáš cze
dc.contributor.author Hetverová, Monika
dc.date.accessioned 2012-07-15T22:41:01Z
dc.date.available 2012-07-15T22:41:01Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/45828
dc.description.abstract Tato diplomová práce je zaměřena na vliv ztekucení krystalického medu na jeho složení. První část této práce se zabývá optimalizací chromatografické separace a detekce vybraných látek, kterými jsou přírodní antioxidanty. Další část se věnuje extrakci na tuhé fázi a byla zjištěna výtěžnost extrakce jednotlivých látek. Optimalizované podmínky byly použity na analýzu reálného vzorku medu. V druhé části diplomové práce bylo provedeno ztekucení vzorku medu pomocí mikrovlnné trouby, vodní a ultrazvukové lázně. Byl zjištěn obsah fenolických látek a flavonoidů v neupraveném medu a v medech ztekucených různými metodami. U všech vzorků po ztekucení došlo ke snížení koncentrace stanovených látek ve srovnání s původním vzorkem medu. cze
dc.format 58 s. cze
dc.format.extent 1955036 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 25.5.2022 cze
dc.subject med cze
dc.subject ztekucení cze
dc.subject extrakce na tuhé fázi cze
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject CoulArray detektor cze
dc.subject honey eng
dc.subject liquefying eng
dc.subject solid phase extraction eng
dc.subject liquid chromatography eng
dc.subject CoulArray detector eng
dc.title Studium vlivu ztekucování krystalizovaného medu na jeho složení cze
dc.title.alternative Study of the influence of melting of crystalized honey on its composition eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Beňová, Blanka cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on the influence of liquefaction of crystallized honey on its composition. The first part of this work deals with the optimization of chromatographic separation and detection of selected substances which are natural antioxidants. Another part is devoted to solid phase extraction and a yield of extraction of the individual substances was found. The optimalized conditions were used for analysis of real sample of honey. In the second part of the thesis was carried out a liquefaction of honey sample using microwave oven, water and ultrasonic bath. A contain of phenolic compounds and flavonoids was found in untreated honey and in honeys which were liquefied by various methods. The concentration of determined compounds was reduced in all samples of honey after liquefying in comparison with the original sample of honey. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D26213 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 18210 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet