Digitální knihovnaUPCE
 

Protektivní a rizikové faktory nutrice

Diplomová práceOtevřený přístup

Abstrakt

Diplomová práce je zaměřena na problematiku týkající se výživy (nutrice). Teoretická část práce se zabývá přehledem informací a poznatků o výživě a jejich protektivních a rizikových faktorech. Definuje základní složky potravy, pojem malnutrice, metody hodnocení stavu výživy a zásady zdravé výživy. Empirická část diplomové práce vychází z výzkumného šetření, jehož záměrem bylo zmapovat stravovací zvyklosti, pohybovou aktivitu a stav výživy dospívajících chlapců a dívek. Vybraný soubor tvoří 76 respondentů (žáci 8. a 9. tříd). Závěr výzkumného šetření potvrdil vyšší prevalenci nadváhy u chlapců než u dívek.

Rozsah stran

110 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Ošetřovatelství

Studijní program

Ošetřovatelství

Signatura tištěné verze

D23857

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

výživa, malnutrice, metody hodnocení, zdravá výživa, stav výživy, nutrition, malnutrition, evaluation methods, healthy eating, nutritional status

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced