Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Koníčková, Eliška
dc.date.accessioned 2010-10-01T15:15:25Z
dc.date.available 2010-10-01T15:15:25Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37328
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin. cze
dc.format 43 s. cze
dc.format.extent 397800 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject mikrovlnná trouba cze
dc.subject mikrovlnný ohřev cze
dc.subject živiny cze
dc.subject Microwave oven eng
dc.subject microwave heating eng
dc.subject nutrients eng
dc.title Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin cze
dc.title.alternative Effect of microwave heating on the nutrient components of food eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2010
dc.description.abstract-translated This bachelor work deals with the microwave radiation and its use in food industry and analytical chemistry. It is describing microwave drying, baking, pasteurization and microwave digestion of samples together with the construction of the microwave oven. This work is focused especially on the principles of microwave heating and its influence on the fundamental nutritional components of food (proteins, fats, saccharides, vitamins, etc.) and the availability of its use for the food preparation. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23355
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet