Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin
Bakalářská práceDatum publikování
2010
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin.
Rozsah stran
43 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D23355
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
mikrovlnná trouba, mikrovlnný ohřev, živiny, Microwave oven, microwave heating, nutrients