dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
|
dc.contributor.author |
Hrnčířová, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-10-01T15:10:12Z |
|
dc.date.available |
2010-10-01T15:10:12Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/37320 |
|
dc.description.abstract |
Mikrobiální enzymy hrají důležitou roli při katalýze různých výrobních procesů. Našly své uplatnění v potravinářském průmyslu, farmacii, ale i jiných odvětvích. Používají se zejména pro urychlení, zjednodušení a úspornější řešení při procesu výroby potravin. Ve farmaceutickém průmyslu se využívají pro jejich selektivitu vůči žádoucím enantiomerům léčiv. Enzymy původně rostlinného či živočišného původu mohou být se stejnými vlastnostmi produkovány rekombinantními mikroorganismy. |
cze |
dc.format |
41 s. |
cze |
dc.format.extent |
1374729 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
mikrobiální enzymy |
cze |
dc.subject |
využití enzymů |
cze |
dc.subject |
potravinářský průmysl |
cze |
dc.subject |
enzymoterapie |
cze |
dc.subject |
microbial enzymes |
eng |
dc.subject |
application of enzymes |
eng |
dc.subject |
food industry |
eng |
dc.subject |
enzymoterapy |
eng |
dc.title |
Využití mikrobiálních enzymů ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu |
cze |
dc.title.alternative |
Application of Microbial Enzymes in Pharmaceutical and Food Industry |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
|
dc.description.abstract-translated |
Microbial enzymes have an important role in catalysis of various production processes. They found application in food industry, pharmacy but also in other fields. Particularly, they are used for acceleration, facilitation and more economical resolution for food production processes. In the farmaceutical industry they are utilized to their selectivity for enantiomers of effective therapeuticals. Enzymes initially plant or animal source can be produced with the same characteristics by recombinant microorganisms. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23360 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |