Využití mikrobiálních enzymů ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie
dc.contributor.author Hrnčířová, Lenka
dc.date.accessioned 2010-10-01T15:10:12Z
dc.date.available 2010-10-01T15:10:12Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37320
dc.description.abstract Mikrobiální enzymy hrají důležitou roli při katalýze různých výrobních procesů. Našly své uplatnění v potravinářském průmyslu, farmacii, ale i jiných odvětvích. Používají se zejména pro urychlení, zjednodušení a úspornější řešení při procesu výroby potravin. Ve farmaceutickém průmyslu se využívají pro jejich selektivitu vůči žádoucím enantiomerům léčiv. Enzymy původně rostlinného či živočišného původu mohou být se stejnými vlastnostmi produkovány rekombinantními mikroorganismy. cze
dc.format 41 s. cze
dc.format.extent 1374729 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject mikrobiální enzymy cze
dc.subject využití enzymů cze
dc.subject potravinářský průmysl cze
dc.subject enzymoterapie cze
dc.subject microbial enzymes eng
dc.subject application of enzymes eng
dc.subject food industry eng
dc.subject enzymoterapy eng
dc.title Využití mikrobiálních enzymů ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu cze
dc.title.alternative Application of Microbial Enzymes in Pharmaceutical and Food Industry eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2010
dc.description.abstract-translated Microbial enzymes have an important role in catalysis of various production processes. They found application in food industry, pharmacy but also in other fields. Particularly, they are used for acceleration, facilitation and more economical resolution for food production processes. In the farmaceutical industry they are utilized to their selectivity for enantiomers of effective therapeuticals. Enzymes initially plant or animal source can be produced with the same characteristics by recombinant microorganisms. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23360
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet