Study discipline:Ekonomika a management chemických a potravinářských podniků
Abstract:
Tato práce se zabývá podnikovou kulturou, a to z pohledu její vazby na atraktivitu podniku jako zaměstnavatele. V první části, která je věnována podnikové kultuře samotné, jsou charakterizovány základní prvky, kterými je podniková kultura tvořena, zmíněny některé definice tohoto pojmu, dále jsou zde popsány struktury, typologie, změny, způsoby analýzy podnikové kultury a úloha podnikové kultury ve strategickém řízení podniku. Druhá část se věnuje problematice podnikové kultury a její vazby na atraktivitu podniku jako zaměstnavatele. Dále je zde popsáno několik dalších prvků, které mohou ?atraktivitu podniku jako zaměstnavatele? ovlivnit. Mezi ně patří např. mezinárodní normy ISO a jejich následná certifikace, hodnocení SQAS (Safety and Quality Assessment System), programy Responsible Care a jeho národní verze Odpovědné podnikání v chemii. Třetí část diplomové práce je věnována primárnímu výzkumu na téma ?podniková kultura a její vazba na atraktivitu podniku jako zaměstnavatele?.