dc.contributor.advisor |
Krejčová, Anna |
|
dc.contributor.author |
Brancová, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2009-12-18T08:59:07Z |
|
dc.date.available |
2009-12-18T08:59:07Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/35284 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vybraných prvků v multivitaminových přípravcích a funkčních potravinách metodou optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a přípravou vzorku k analýze. Byly nalezeny vhodné spektrální a pracovní podmínky, jako je použitá vlnová délka, řád spektra, příkon do plazmatu výška pozorování napětí na fotonásobiči a průtoky plynů. Byl studován vliv matričních prvků a možnosti jeho odstranění pomocí vnitřních standardů. Kontrola správnosti metody byla provedena pomocí vnitřního referenčního materiálu. |
cze |
dc.format |
71 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.subject |
ICP OES |
eng |
dc.subject |
microwave digestion |
eng |
dc.subject |
food supplements |
eng |
dc.subject |
organic food |
eng |
dc.subject |
matrix effect |
eng |
dc.subject |
ICP OES |
cze |
dc.subject |
mikrivlná mineralizace |
cze |
dc.subject |
potravinové doplňky |
cze |
dc.subject |
biopotraviny |
cze |
dc.subject |
vliv matric |
cze |
dc.title |
Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES |
cze |
dc.title.alternative |
The elemental analysis of feed supplements and functional foods uising ICP OES |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.date.accepted |
2009 |
|
dc.description.abstract-translated |
Focused on the analysis of elements in multivitamins, food supplements and functional foods using optical emission spectrometry with inductively-coupled plasm, this thesis was processed. Working condition as a wavelength length, spectral order, power, observation height, photomultiplier voltage and gas flow rates were setup and optimized. Effects of matrix elements and possibility of their removal were studied. The accuracy checking was performed using the internal reference material. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D20456 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |