Digitální knihovnaUPCE
 

Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES

Diplomová práceStatus neznámý
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2009

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vybraných prvků v multivitaminových přípravcích a funkčních potravinách metodou optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a přípravou vzorku k analýze. Byly nalezeny vhodné spektrální a pracovní podmínky, jako je použitá vlnová délka, řád spektra, příkon do plazmatu výška pozorování napětí na fotonásobiči a průtoky plynů. Byl studován vliv matričních prvků a možnosti jeho odstranění pomocí vnitřních standardů. Kontrola správnosti metody byla provedena pomocí vnitřního referenčního materiálu.

Rozsah stran

71 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D20456

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

ICP OES, microwave digestion, food supplements, organic food, matrix effect, ICP OES, mikrivlná mineralizace, potravinové doplňky, biopotraviny, vliv matric

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced