Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES
Diplomová práceStatus neznámý Náhled není k dispozici
Datum publikování
2009
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vybraných prvků v multivitaminových přípravcích a funkčních potravinách metodou optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a přípravou vzorku k analýze. Byly nalezeny vhodné spektrální a pracovní podmínky, jako je použitá vlnová délka, řád spektra, příkon do plazmatu výška pozorování napětí na fotonásobiči a průtoky plynů. Byl studován vliv matričních prvků a možnosti jeho odstranění pomocí vnitřních standardů. Kontrola správnosti metody byla provedena pomocí vnitřního referenčního materiálu.
Rozsah stran
71 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D20456
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
ICP OES, microwave digestion, food supplements, organic food, matrix effect, ICP OES, mikrivlná mineralizace, potravinové doplňky, biopotraviny, vliv matric