Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek
Diplomová práceOtevřený přístup Náhled není k dispozici
Datum publikování
2009
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato diplomová práce se zabývá různými vlivy přípravy černého a zeleného čaje na obsah fenolických látek, které se stanovují metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V teoretické části je bližší seznámení s čajem a jeho výrobou. Podrobně jsou popsány složky čaje a jejich prospěšný účinek na lidské zdraví. V experimentální části je analyzováno 18 fenolických látek vyskytujících se v čaji vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s UV detekcí (HPLC-UV). V závěrečné části práce byly srovnávány obsahy fenolických látek v čajových nálevech při různé době luhování čajových lístků.
Rozsah stran
76 s., 11 s. přílohy
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D20453
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
tea, phenolic substances, Cctechins, HPLC-UV, tea preparation, Čaj, Fenolické látky, katechiny, příprava čaje