Digitální knihovnaUPCE
 

Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2009

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá různými vlivy přípravy černého a zeleného čaje na obsah fenolických látek, které se stanovují metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V teoretické části je bližší seznámení s čajem a jeho výrobou. Podrobně jsou popsány složky čaje a jejich prospěšný účinek na lidské zdraví. V experimentální části je analyzováno 18 fenolických látek vyskytujících se v čaji vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s UV detekcí (HPLC-UV). V závěrečné části práce byly srovnávány obsahy fenolických látek v čajových nálevech při různé době luhování čajových lístků.

Rozsah stran

76 s., 11 s. přílohy

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D20453

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

tea, phenolic substances, Cctechins, HPLC-UV, tea preparation, Čaj, Fenolické látky, katechiny, příprava čaje

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced