Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza fenolických látek obsažených v zeleném čaji

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2009

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

První část práce byla zaměřena na stanovení antioxidační aktivity fenolických látek obsažených v zeleném čaji pomocí metod ABTS, DPPH a FRAP.V druhé části práce byla nejdříve optimalizována HPLC separace fenolických látek obsažených v zeleném čaji, poté byla optimalizovaná separace využita pro identifikaci těchto fenolických látek pomocí spojení HPLC s UV detektorem a hmotnostním spektrometrem s chemickou ionizací za atmosférického tlaku.

Rozsah stran

73 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D20045

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

green tea, Phenolic Compounds, Antioxidant Activity, HPLC, HPLC/MS, zelený čaj, Fenolické látky, Antioxidační aktivita, HPLC, HPLC/MS

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced