Stanovení titrační kyselosti mléka a mléčného cukru ve vzorcích mléka
Bakalářská práce Náhled není k dispozici
Datum publikování
2008
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Vlastnosti mléka se rozdělují na fyzikálně-chemické, optické a organoleptické. Reakce založené na reakci mezi kyselinou a zásadou za přítomnosti acidobazického indikátoru se nazývají acidobazické titrace. Polarimetrie je optická metoda založená na měření úhlu otočení roviny polarizovatelného světla opticky aktivní látkou.
Rozsah stran
46 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D19377
D19377
D19377
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
mléko, sušené mléko, titrační kyselost, polarimetrie, acidobazické titrace