dc.contributor.advisor |
Hlúbik, Pavol |
|
dc.contributor.author |
Boháčková, Tereza
|
|
dc.date.accessioned |
2008-08-12T07:14:17Z |
|
dc.date.available |
2008-08-12T07:14:17Z |
|
dc.date.issued |
2008 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/29149 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku nutričního stavu populace a jeho ovlivňování. Zabývá se významem a úlohou výživy v organismu, základními složkami výživy a jejich vlivem na lidský organismus, uvádí poruchy výživového stavu a nutriční prevenci některých civilizačních chorob. Zaměřuje se také na zhodnocení výživového stavu dvou vybraných skupin obyvatelstva, tedy dospělých a studentů a zmiňuje důležitá nutriční doporučení podle Světové zdravotnické organizace. |
cze |
dc.format |
85 s. |
cze |
dc.format.extent |
2280308 bytes |
eng |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
eng |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
výživa |
cze |
dc.subject |
nutrienty |
cze |
dc.subject |
malnutrice |
cze |
dc.subject |
nadváha |
cze |
dc.subject |
obezita |
cze |
dc.subject |
nutriční prevence |
cze |
dc.subject |
výživová doporučení |
cze |
dc.subject |
nourishment |
eng |
dc.subject |
nutrients |
eng |
dc.subject |
malnutrition |
eng |
dc.subject |
overweight |
eng |
dc.subject |
obesity |
eng |
dc.subject |
nutritional prevention |
eng |
dc.subject |
nutrition recommendations |
eng |
dc.title |
Nutriční stav a jeho ovlivňování |
cze |
dc.title.alternative |
Nutritional condition and it‘s influence on organism |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Střítecká, Hana |
|
dc.date.accepted |
2008 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis focuses on problems of nutritional condition of the population and describes ways how to deal with them. It investigates importance and purpose of organism nourishment, basic kinds of nourishment and their influence on human organism. Next, it illustrates nutritional condition disorders and nutritional prevention of some of the civilization diseases. It also evaluates a nutritional condition of two chosen groups of population - adults and students, and mentions important nutritional recommendations according to World Health Organisation. |
eng |
dc.description.department |
Katedra ošetřovatelství |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Mgr. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.identifier.signature |
D18987 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |