Nutriční stav a jeho ovlivňování
Diplomová práceStatus neznámýDatum publikování
2008
Autoři
Vedoucí práce
Hlúbik, Pavol
Oponent
Střítecká, Hana
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku nutričního stavu populace a jeho ovlivňování. Zabývá se významem a úlohou výživy v organismu, základními složkami výživy a jejich vlivem na lidský organismus, uvádí poruchy výživového stavu a nutriční prevenci některých civilizačních chorob. Zaměřuje se také na zhodnocení výživového stavu dvou vybraných skupin obyvatelstva, tedy dospělých a studentů a zmiňuje důležitá nutriční doporučení podle Světové zdravotnické organizace.
Rozsah stran
85 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Ošetřovatelství
Studijní program
Ošetřovatelství
Signatura tištěné verze
D18987
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
výživa, nutrienty, malnutrice, nadváha, obezita, nutriční prevence, výživová doporučení, nourishment, nutrients, malnutrition, overweight, obesity, nutritional prevention, nutrition recommendations