Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích kakaových sušenek
Bakalářská práceOmezený přístupSoubory
Datum publikování
2007
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi stanovení veškerých a čistých bílkovin v potravinářském průmyslu. Teoretická část je věnována různým metodám stanovení bílkovin a aminokyselin a vlivem bílkovin na lidské zdraví. Cílem experimentální části bylo ověření obsahu bílkovin v jednotlivých vzorcích kakaových sušenek. Pro stanovení amonných iontů byla použita metoda podle Kjeldahla a následně alkalimetrická titrace.
Rozsah stran
33 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D17727
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Proteins, amino-acid, method of Kjeldahla, cocoa biscuits, Bílkoviny, aminokyseliny, metoda podle Kjeldahla, kakaové sušenky