Digitální knihovnaUPCE
 

Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích kakaových sušenek

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2007

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi stanovení veškerých a čistých bílkovin v potravinářském průmyslu. Teoretická část je věnována různým metodám stanovení bílkovin a aminokyselin a vlivem bílkovin na lidské zdraví. Cílem experimentální části bylo ověření obsahu bílkovin v jednotlivých vzorcích kakaových sušenek. Pro stanovení amonných iontů byla použita metoda podle Kjeldahla a následně alkalimetrická titrace.

Rozsah stran

33 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D17727

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Proteins, amino-acid, method of Kjeldahla, cocoa biscuits, Bílkoviny, aminokyseliny, metoda podle Kjeldahla, kakaové sušenky

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced