Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích kakaových sušenek

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Vasić, Sandra
dc.date.accessioned 2007-11-26T11:07:56Z
dc.date.available 2007-11-26T11:07:56Z
dc.date.issued 2007
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/27534
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi stanovení veškerých a čistých bílkovin v potravinářském průmyslu. Teoretická část je věnována různým metodám stanovení bílkovin a aminokyselin a vlivem bílkovin na lidské zdraví. Cílem experimentální části bylo ověření obsahu bílkovin v jednotlivých vzorcích kakaových sušenek. Pro stanovení amonných iontů byla použita metoda podle Kjeldahla a následně alkalimetrická titrace. cze
dc.format 33 s. cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject Proteins eng
dc.subject amino-acid eng
dc.subject method of Kjeldahla eng
dc.subject cocoa biscuits eng
dc.subject Bílkoviny cze
dc.subject aminokyseliny cze
dc.subject metoda podle Kjeldahla cze
dc.subject kakaové sušenky cze
dc.title Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích kakaových sušenek cze
dc.title.alternative Ratio of total to true protein content in various kinds of cocoa biscuits cze
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2007
dc.description.abstract-translated This bachelor work with possibility determination every and clean proteins in food processing industry. Teoretic part is presentation different method determination proteins and amino-acid and owing to proteins on human health. Target experimental part was attestation content proteins in single figure cocoa biscuits. To determination ammonium ion was using method accordance with Kjeldahla and then alkalimetric titration. cze
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D17727
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet