Digitální knihovnaUPCE
 

Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích kakaových sušenek

Bakalářská práce
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2007

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi stanovení veškerých a čistých bílkovin v potravinářském průmyslu. Teoretická část je věnována různým metodám stanovení bílkovin a aminokyselin a vlivem bílkovin na lidské zdraví. Cílem experimentální části bylo ověření obsahu bílkovin v jednotlivých vzorcích kakaových sušenek. Pro stanovení amonných iontů byla použita metoda podle Kjeldahla a následně alkalimetrická titrace.

Rozsah stran

33 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D17727

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Proteins, amino-acid, method of Kjeldahla, cocoa biscuits, Bílkoviny, aminokyseliny, metoda podle Kjeldahla, kakaové sušenky

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced