Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích kakaových sušenek
Bakalářská práce Náhled není k dispozici
Soubory
Datum publikování
2007
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi stanovení veškerých a čistých bílkovin v potravinářském průmyslu. Teoretická část je věnována různým metodám stanovení bílkovin a aminokyselin a vlivem bílkovin na lidské zdraví. Cílem experimentální části bylo ověření obsahu bílkovin v jednotlivých vzorcích kakaových sušenek. Pro stanovení amonných iontů byla použita metoda podle Kjeldahla a následně alkalimetrická titrace.
Rozsah stran
33 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D17727
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Proteins, amino-acid, method of Kjeldahla, cocoa biscuits, Bílkoviny, aminokyseliny, metoda podle Kjeldahla, kakaové sušenky