Možný podíl přirozeně se vyskytujících organických kyselin na uvolňování aluminia z hliníkového nádobí

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Patočka, Jiří cze
dc.contributor.author Křížová, Radka
dc.date.accessioned 2007-09-30T13:13:40Z
dc.date.available 2007-09-30T13:13:40Z
dc.date.issued 1997
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/24333
dc.description.abstract Byl sledován účinek některých organických kyselin na rozpouštění Al s cílem zjistit, zda vaření v hliníkovém nádobí může významně zvyšovat množství tohoto kovu v dietě. Největší účinek byl pozorován v přítomnosti kyseliny šťavelové. Z výsledků experimentů je jasné, že množství Al v dietě tak může stoupat nad doporučenou hodnotu. cze
dc.format 44 s. cze
dc.format.extent cze
dc.format.mimetype cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights cze
dc.subject Hliník cze
dc.subject toxické účinky cze
dc.subject organické kyseliny cze
dc.subject rozpouštění Al cze
dc.title Možný podíl přirozeně se vyskytujících organických kyselin na uvolňování aluminia z hliníkového nádobí cze
dc.title.alternative The possible share of naturaly occuring organic acids on the dissolution of aluminum from aluminum-cookware cze
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee cze
dc.date.accepted 1997 cze
dc.description.abstract-translated cze
dc.description.department cze
dc.thesis.degree-discipline analýza biologických materiálů cze
dc.thesis.degree-name cze
dc.thesis.degree-grantor cze
dc.identifier.signature D8425 cze
dc.thesis.degree-program cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet