dc.contributor.advisor |
Patočka, Jiří |
cze |
dc.contributor.author |
Křížová, Radka
|
|
dc.date.accessioned |
2007-09-30T13:13:40Z |
|
dc.date.available |
2007-09-30T13:13:40Z |
|
dc.date.issued |
1997 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/24333 |
|
dc.description.abstract |
Byl sledován účinek některých organických kyselin na rozpouštění Al s cílem zjistit, zda vaření v hliníkovém nádobí může významně zvyšovat množství tohoto kovu v dietě. Největší účinek byl pozorován v přítomnosti kyseliny šťavelové. Z výsledků experimentů je jasné, že množství Al v dietě tak může stoupat nad doporučenou hodnotu. |
cze |
dc.format |
44 s. |
cze |
dc.format.extent |
|
cze |
dc.format.mimetype |
|
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
|
cze |
dc.subject |
Hliník |
cze |
dc.subject |
toxické účinky |
cze |
dc.subject |
organické kyseliny |
cze |
dc.subject |
rozpouštění Al |
cze |
dc.title |
Možný podíl přirozeně se vyskytujících organických kyselin na uvolňování aluminia z hliníkového nádobí |
cze |
dc.title.alternative |
The possible share of naturaly occuring organic acids on the dissolution of aluminum from aluminum-cookware |
cze |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
|
cze |
dc.date.accepted |
1997 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
|
cze |
dc.description.department |
|
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
analýza biologických materiálů |
cze |
dc.thesis.degree-name |
|
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
|
cze |
dc.identifier.signature |
D8425 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
|
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |