Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Pulchartová, Monika

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá chemickými a fyzikálními vlastnostmi různě připravených nálevů kávovníkových třešní. V teoretické části jsou popsány kávovníkové třešně a jejich biologicky aktivní látky. Dále jsou popsány další vedlejší produkty průmyslu zpracování kávy a jejich případné využití. V závěru teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v praktické části. Praktická část se zabývá přípravou nálevů kávovníkových třešní při různých teplotách louhování a jejich následnou analýzou.

Popis

Klíčová slova

kávovníková třešeň, nápoj cascara, antioxidační aktivita, HPLC, ICP-MS, coffee cherry, beverage cascara, antioxidant activity, HPLC, ICP-MS

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By