Publikace: Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena
Diplomová práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Pulchartová, Monika
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato diplomová práce se zabývá chemickými a fyzikálními vlastnostmi různě připravených nálevů kávovníkových třešní. V teoretické části jsou popsány kávovníkové třešně a jejich biologicky aktivní látky. Dále jsou popsány další vedlejší produkty průmyslu zpracování kávy a jejich případné využití. V závěru teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v praktické části. Praktická část se zabývá přípravou nálevů kávovníkových třešní při různých teplotách louhování a jejich následnou analýzou.
Popis
Klíčová slova
kávovníková třešeň, nápoj cascara, antioxidační aktivita, HPLC, ICP-MS, coffee cherry, beverage cascara, antioxidant activity, HPLC, ICP-MS