Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Úloha a význam kulturních plísní v potravinách

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Horská, Anna

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce se v první části zabývá vlastnostmi a rolí kulturních plísní v potravinářském průmyslu, fermentovanými výrobky jako jsou sýry a sójové produkty a jejich stručnou technologii výroby. V další části přibližuje problematiku využití kulturních plísní v přípravě uzenin, konkrétně suchých fermentovaných uzenin. Na závěr je zmíněna jejich bezpečnost a způsoby balení.

Popis

Klíčová slova

kulturní plísně, sušené fermentované uzeniny, fermentované výrobky, sója, kultural fungi, dry fermented sausages, fermented products, soya

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By