Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Aktuální poznatky o zdravotních rizicích spojených s konzumací umělých sladidel

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Turková, Petra

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá tématem toxicity umělých sladidel. Je zaměřena na čtyři nejvíce se vyskytující intenzivní sladidla, a to aspartam, acesulfam-K, sacharin a cyklamát. Úvod práce pojednává o definování pojmů přídatná látka, umělé sladidlo, shrnuje aktuální stav legislativy a je zde uvedena studie o příjmu umělých sladidel u studentů. Druhá část práce je zaměřena již na jednotlivá sladidla. V daných kapitolách se zabývám chemickými a fyzikálními vlastnostmi sladidel a jejich toxicitou. Klíčová slova

Popis

Klíčová slova

aspartam, acesulfam-K, cyklamát, sacharin, umělá sladidla, aspartame, acesulfame-K, cyclamate, sacharin

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By