Publikace: Aktuální poznatky o zdravotních rizicích spojených s konzumací umělých sladidel
Bakalářská práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Turková, Petra
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá tématem toxicity umělých sladidel. Je zaměřena na čtyři
nejvíce se vyskytující intenzivní sladidla, a to aspartam, acesulfam-K, sacharin a cyklamát. Úvod
práce pojednává o definování pojmů přídatná látka, umělé sladidlo, shrnuje aktuální stav
legislativy a je zde uvedena studie o příjmu umělých sladidel u studentů. Druhá část práce je
zaměřena již na jednotlivá sladidla. V daných kapitolách se zabývám chemickými a fyzikálními
vlastnostmi sladidel a jejich toxicitou.
Klíčová slova
Popis
Klíčová slova
aspartam, acesulfam-K, cyklamát, sacharin, umělá sladidla, aspartame, acesulfame-K, cyclamate, sacharin