Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorČeslová, Lenka
dc.contributor.authorBranský, Václav
dc.contributor.refereeFischer, Jan
dc.date.accepted2018-06-04
dc.date.accessioned2018-06-14T06:03:14Z
dc.date.available2018-06-14T06:03:14Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-05-11
dc.description.abstractCílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky. K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených čajů. Dále byly těkavé látky identifikovány pomocí spojení GC/MS.cze
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was optimization of extraction and separation of volatile compounds presented in green tea samples by gas chromatography with a flame-ionization detector. First, SPME extraction conditions were optimized using headspace technique. The Box, Hunter & Hunter factor plan was used for optimization. Optimized separation and extraction conditions were used for analysis of 13 green tea samples. Furthermore, volatile substances were identified by GC/MS.eng
dc.description.defenceStudent úspěšne obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format88 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD38763
dc.identifier.stag35577
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/70738
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectzelený čajcze
dc.subjectSPMEcze
dc.subjectplynová chromatografiecze
dc.subjectextrakcecze
dc.subjectplánování experimentůcze
dc.subjectgreen teaeng
dc.subjectSPMEeng
dc.subjectgas chromatographyeng
dc.subjectextractioneng
dc.subjectdesign of experimentseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleAnalýza aromatických látek obsažených v zeleném čajicze
dc.title.alternativeAnalysis of Aromatic Compounds Present in Green Teaeng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
BranskyV_Analyza_aromatickych_LC_2018.pdf
Velikost:
4.21 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CeslovaL_nalyza_aromatickych_VB_2018.pdf
Velikost:
902.76 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
FischerJ_nalyza_aromatickych_VB_2018.pdf
Velikost:
2.61 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce