Publikace: Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji
Diplomová práceopen access| dc.contributor.advisor | Česlová, Lenka | |
| dc.contributor.author | Branský, Václav | |
| dc.contributor.referee | Fischer, Jan | |
| dc.date.accepted | 2018-06-04 | |
| dc.date.accessioned | 2018-06-14T06:03:14Z | |
| dc.date.available | 2018-06-14T06:03:14Z | |
| dc.date.issued | 2018 | |
| dc.date.submitted | 2018-05-11 | |
| dc.description.abstract | Cílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky. K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených čajů. Dále byly těkavé látky identifikovány pomocí spojení GC/MS. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The aim of this thesis was optimization of extraction and separation of volatile compounds presented in green tea samples by gas chromatography with a flame-ionization detector. First, SPME extraction conditions were optimized using headspace technique. The Box, Hunter & Hunter factor plan was used for optimization. Optimized separation and extraction conditions were used for analysis of 13 green tea samples. Furthermore, volatile substances were identified by GC/MS. | eng |
| dc.description.defence | Student úspěšne obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 88 s. | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | |
| dc.identifier.signature | D38763 | |
| dc.identifier.stag | 35577 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/70738 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | zelený čaj | cze |
| dc.subject | SPME | cze |
| dc.subject | plynová chromatografie | cze |
| dc.subject | extrakce | cze |
| dc.subject | plánování experimentů | cze |
| dc.subject | green tea | eng |
| dc.subject | SPME | eng |
| dc.subject | gas chromatography | eng |
| dc.subject | extraction | eng |
| dc.subject | design of experiments | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Ing. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji | cze |
| dc.title.alternative | Analysis of Aromatic Compounds Present in Green Tea | eng |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 3 z 3
Načítá se...
- Název:
- BranskyV_Analyza_aromatickych_LC_2018.pdf
- Velikost:
- 4.21 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- CeslovaL_nalyza_aromatickych_VB_2018.pdf
- Velikost:
- 902.76 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce
Načítá se...
- Název:
- FischerJ_nalyza_aromatickych_VB_2018.pdf
- Velikost:
- 2.61 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek oponenta práce