Publikace: Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji
Diplomová práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Branský, Václav
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Cílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích
zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve
byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky.
K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky
separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených čajů. Dále byly těkavé látky
identifikovány pomocí spojení GC/MS.
Popis
Klíčová slova
zelený čaj, SPME, plynová chromatografie, extrakce, plánování experimentů, green tea, SPME, gas chromatography, extraction, design of experiments