Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza aromatických látek obsažených v zeleném čaji

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Branský, Václav

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Cílem této diplomové práce byla optimalizace extrakce a separace těkavých látek ve vzorcích zeleného čaje pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem. Nejprve byly optimalizovány podmínky SPME extrakce s využitím headspace techniky. K optimalizaci byl použit Box, Hunter & Hunter faktorový plán. Optimalizované podmínky separace a extrakce byly využity pro analýzu 13 vzorků zelených čajů. Dále byly těkavé látky identifikovány pomocí spojení GC/MS.

Popis

Klíčová slova

zelený čaj, SPME, plynová chromatografie, extrakce, plánování experimentů, green tea, SPME, gas chromatography, extraction, design of experiments

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By