Publikace: Nutriční hodnocení tavených sýrů
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Červenka, Libor | cze |
| dc.contributor.author | Tyemnyák, Tomáš | |
| dc.date.accepted | 2014 | cze |
| dc.date.accessioned | 2014-09-22T12:29:03Z | |
| dc.date.available | 2014-09-22T12:29:03Z | |
| dc.date.issued | 2014 | |
| dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na téma tavené sýry především na jejich technologii výroby a z hlediska výživového doporučení základních složek pro člověka. Tavené sýry jsou významnou potravinou, které obstarávají našemu tělu energii, bílkoviny a jsou především důležitým zdrojem minerálních látek a vitaminů. Tavené sýry se řadí mezi oblíbený a světově vyráběný druh zboží. Experimentální část je věnována stanovení obsahu základních složek u vybraných vzorků tavených sýrů. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis is focused on the topic of processed cheese, especially on their production technology and terms of nutritional recommendations of the basic components for the human. Processed cheeses are foodstuff of high nutritional value that provide energy and proteins to our body and they are an importatnt source of mineral substances and vitamins as well. Processed cheeses belong to the most popular kind of goods produced worldwide. In the experimental section I tried to determine the content of the basic ingredients in samples of processed cheeses. | eng |
| dc.description.defence | Student přednesl bakalářskou práci a zodpověděl otázky komise. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 58 s. | cze |
| dc.format.extent | 1512554 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D31155 | cze |
| dc.identifier.stag | 23728 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/58117 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Pouze v rámci univerzity | cze |
| dc.subject | tavené sýry | cze |
| dc.subject | technologie výrob | cze |
| dc.subject | nutriční složení | cze |
| dc.subject | minerální látky a vitaminy | cze |
| dc.subject | processed cheeses | eng |
| dc.subject | productions technology | eng |
| dc.subject | nutritional composition | eng |
| dc.subject | mineral substances and vitamins | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Nutriční hodnocení tavených sýrů | cze |
| dc.title.alternative | Nutrition of Processed Cheese | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- ČervenkaL_Nutricni hodnoceni_TT_2014.pdf
- Velikost:
- 384.69 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- TyemnyakT_Nutricni hodnoceni_LC_2014.pdf
- Velikost:
- 1.44 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce