Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Nutriční hodnocení tavených sýrů

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Tyemnyák, Tomáš

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce je zaměřena na téma tavené sýry především na jejich technologii výroby a z hlediska výživového doporučení základních složek pro člověka. Tavené sýry jsou významnou potravinou, které obstarávají našemu tělu energii, bílkoviny a jsou především důležitým zdrojem minerálních látek a vitaminů. Tavené sýry se řadí mezi oblíbený a světově vyráběný druh zboží. Experimentální část je věnována stanovení obsahu základních složek u vybraných vzorků tavených sýrů.

Popis

Klíčová slova

tavené sýry, technologie výrob, nutriční složení, minerální látky a vitaminy, processed cheeses, productions technology, nutritional composition, mineral substances and vitamins

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By