Publikace: Nutriční hodnocení tavených sýrů
Bakalářská práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Tyemnyák, Tomáš
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce je zaměřena na téma tavené sýry především na jejich technologii výroby a z hlediska výživového doporučení základních složek pro člověka. Tavené sýry jsou významnou potravinou, které obstarávají našemu tělu energii, bílkoviny a jsou především důležitým zdrojem minerálních látek a vitaminů. Tavené sýry se řadí mezi oblíbený a světově vyráběný druh zboží. Experimentální část je věnována stanovení obsahu základních složek u vybraných vzorků tavených sýrů.
Popis
Klíčová slova
tavené sýry, technologie výrob, nutriční složení, minerální látky a vitaminy, processed cheeses, productions technology, nutritional composition, mineral substances and vitamins