Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Havlová, Andrea

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce je zaměřena na v praxi používaná potravinářská aditiva, mezi něž patří především syntetická barviva, přírodní a syntetické antioxidanty, sladidla a konzervační látky. V práci byly dále sledovány možnosti stanovení těchto látek v potravinách pomocí elektromigračních separačních metod, kdy byly nejčastěji využívány techniky kapilární elektroforézy.

Popis

Klíčová slova

Potravinářská aditiva, analýza potravin, elektromigrační separační metody, Kapilární elektroforéza, Food additives, food analysis, electromigration separation methods, Capillary electrophoresis

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By