Publikace: Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Staněk, Václav | cze |
| dc.contributor.author | Havlová, Andrea | |
| dc.date.accepted | 2009 | cze |
| dc.date.accessioned | 2009-10-05T19:56:11Z | |
| dc.date.available | 2009-10-05T19:56:11Z | |
| dc.date.issued | 2009 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je zaměřena na v praxi používaná potravinářská aditiva, mezi něž patří především syntetická barviva, přírodní a syntetické antioxidanty, sladidla a konzervační látky. V práci byly dále sledovány možnosti stanovení těchto látek v potravinách pomocí elektromigračních separačních metod, kdy byly nejčastěji využívány techniky kapilární elektroforézy. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor work describes various synthetic dyes, natural and synthetic antioxidants, sweeteners and preservatives, used as food additives and their determination in food-stuff by modern electromigration separation methods, mostly by capillary electrophoresis techniques. | eng |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 37 s. | cze |
| dc.format.extent | 2730252 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D21646 | cze |
| dc.identifier.signature | D21646 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/34723 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | cze |
| dc.subject | Potravinářská aditiva | cze |
| dc.subject | analýza potravin | cze |
| dc.subject | elektromigrační separační metody | cze |
| dc.subject | Kapilární elektroforéza | cze |
| dc.subject | Food additives | eng |
| dc.subject | food analysis | eng |
| dc.subject | electromigration separation methods | eng |
| dc.subject | Capillary electrophoresis | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod | cze |
| dc.title.alternative | Determination of food additives by electromigration separation methods | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- HavlováA_Stanovení potravinářských_VS_2009.pdf
- Velikost:
- 2.6 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
Načítá se...
- Název:
- StanekV_Stanoveni potravinarskych_AH_2009.pdf
- Velikost:
- 65.94 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format