Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorStaněk, Václavcze
dc.contributor.authorHavlová, Andrea
dc.date.accepted2009cze
dc.date.accessioned2009-10-05T19:56:11Z
dc.date.available2009-10-05T19:56:11Z
dc.date.issued2009
dc.description.abstractTato bakalářská práce je zaměřena na v praxi používaná potravinářská aditiva, mezi něž patří především syntetická barviva, přírodní a syntetické antioxidanty, sladidla a konzervační látky. V práci byly dále sledovány možnosti stanovení těchto látek v potravinách pomocí elektromigračních separačních metod, kdy byly nejčastěji využívány techniky kapilární elektroforézy.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor work describes various synthetic dyes, natural and synthetic antioxidants, sweeteners and preservatives, used as food additives and their determination in food-stuff by modern electromigration separation methods, mostly by capillary electrophoresis techniques.eng
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format37 s.cze
dc.format.extent2730252 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD21646cze
dc.identifier.signatureD21646
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/34723
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezenícze
dc.subjectPotravinářská aditivacze
dc.subjectanalýza potravincze
dc.subjectelektromigrační separační metodycze
dc.subjectKapilární elektroforézacze
dc.subjectFood additiveseng
dc.subjectfood analysiseng
dc.subjectelectromigration separation methodseng
dc.subjectCapillary electrophoresiseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleStanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metodcze
dc.title.alternativeDetermination of food additives by electromigration separation methodseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
HavlováA_Stanovení potravinářských_VS_2009.pdf
Velikost:
2.6 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
StanekV_Stanoveni potravinarskych_AH_2009.pdf
Velikost:
65.94 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format