Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv cyklodextrinů na izotachoforetickou separaci vybraných iontů

Konferenční objektopen accesspeer-reviewedpostprint
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kovářová, Michaela
Bartoš, Martin
Vladyková, Jana

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

BEST Servis

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato práce je zaměřena na izotachoforetická měření využívající α- a β-cyklodextriny pro separaci molekul s podobnou strukturou. Zkoušena byla separace enantiomerů kyseliny glutamové a především separace hydroxykyselin odvozených od aminokyselin leucin a isoleucin. Zkoušeny byly tři vedoucí elektrolyty o pH 6, 3,6 a 3,4. Nejlepší výsledky poskytl elektrolyt o pH 3,4 a složení 10 mM HCl a 15 mM β-alanin s přídavkem 20 mM α-cyklodextrinu. Roztok 20 mM kyseliny octové byl použit jako koncový elektrolyt. Ostatní elektrolytové systémy, tj. s pH 6 a 3,6, se neosvědčily.

Popis

Klíčová slova

izotachoforéza, aminokyseliny, leucin, isoleucin, cyklodextriny, Isotachophoresis, Aminoacids, Leucine, Isoleucine, Cyclodextrins

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By