Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Koníčková, Eliška

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin.

Popis

Klíčová slova

mikrovlnná trouba, mikrovlnný ohřev, živiny, Microwave oven, microwave heating, nutrients

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By