Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin

Bakalářská práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorAdam, Martin
dc.contributor.authorKoníčková, Eliška
dc.date.accepted2010
dc.date.accessioned2010-10-01T15:15:25Z
dc.date.available2010-10-01T15:15:25Z
dc.date.issued2010
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor work deals with the microwave radiation and its use in food industry and analytical chemistry. It is describing microwave drying, baking, pasteurization and microwave digestion of samples together with the construction of the microwave oven. This work is focused especially on the principles of microwave heating and its influence on the fundamental nutritional components of food (proteins, fats, saccharides, vitamins, etc.) and the availability of its use for the food preparation.eng
dc.description.defenceStudentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format43 s.cze
dc.format.extent397800 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD23355
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/37328
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce není přístupnácze
dc.subjectmikrovlnná troubacze
dc.subjectmikrovlnný ohřevcze
dc.subjectživinycze
dc.subjectMicrowave oveneng
dc.subjectmicrowave heatingeng
dc.subjectnutrientseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleVliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravincze
dc.title.alternativeEffect of microwave heating on the nutrient components of foodeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
KoníčkováE_Vliv mikrovlnného_MA_2010.pdf
Velikost:
388.48 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_Vliv mikrovlnneho_EK_2010.pdf
Velikost:
120.29 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format