Publikace: Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | |
| dc.contributor.author | Koníčková, Eliška | |
| dc.date.accepted | 2010 | |
| dc.date.accessioned | 2010-10-01T15:15:25Z | |
| dc.date.available | 2010-10-01T15:15:25Z | |
| dc.date.issued | 2010 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor work deals with the microwave radiation and its use in food industry and analytical chemistry. It is describing microwave drying, baking, pasteurization and microwave digestion of samples together with the construction of the microwave oven. This work is focused especially on the principles of microwave heating and its influence on the fundamental nutritional components of food (proteins, fats, saccharides, vitamins, etc.) and the availability of its use for the food preparation. | eng |
| dc.description.defence | Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 43 s. | cze |
| dc.format.extent | 397800 bytes | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D23355 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/37328 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Práce není přístupná | cze |
| dc.subject | mikrovlnná trouba | cze |
| dc.subject | mikrovlnný ohřev | cze |
| dc.subject | živiny | cze |
| dc.subject | Microwave oven | eng |
| dc.subject | microwave heating | eng |
| dc.subject | nutrients | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin | cze |
| dc.title.alternative | Effect of microwave heating on the nutrient components of food | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- KoníčkováE_Vliv mikrovlnného_MA_2010.pdf
- Velikost:
- 388.48 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
Načítá se...
- Název:
- AdamM_Vliv mikrovlnneho_EK_2010.pdf
- Velikost:
- 120.29 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format