Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Mikrobiologická kvalita cascary a její antimikrobiální účinnost

Diplomová práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Horáková, Alena

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá poměrně nově schválenou potravinou na trhu EU, konkrétně cascarou. V teoretické části je popsána její charakteristika, co se týče zpracování, chemického složení, mikrobiální kontaminace či schvalovacího procesu. Experimentální část se zabývá jejím mikrobiálním rozborem, dále přípravou extraktů a jejich antimikrobiální účinností.

Popis

Klíčová slova

cascara, kávové třešně, bezpečnost potraviny, extrakty, antimikrobiální účinnost, cascara, coffee cherry, food safety, extracts, antimicrobial efficacy

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By