Publikace: Výživové preference pacientů v terminální fázi nemoci
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Jeníčková, Petra
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku podávání výživy a tekutin u pacientů v konečné fázi života. Práce se konkrétně zabývá specifikou výživových preferencí u pacientů hospitalizovaných v hospicovém zařízení. Práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou.
Teoretická část je zaměřena na obecnou formulaci výživy a specifika podání výživy
u pacientů s onkologickou nemocí. Výzkumná část obsahuje interpretaci dat, které byly získány na základě dotazníkového šetření.
Popis
Klíčová slova
nutrition, parenteral nutrition, malnutrition, palliative care, hospice, dying, výživa, parenterální výživa, malnutrice, paliativní péče, hospic, umírání