Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Výživové preference pacientů v terminální fázi nemoci

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Jeníčková, Petra

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce je zaměřena na problematiku podávání výživy a tekutin u pacientů v konečné fázi života. Práce se konkrétně zabývá specifikou výživových preferencí u pacientů hospitalizovaných v hospicovém zařízení. Práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou. Teoretická část je zaměřena na obecnou formulaci výživy a specifika podání výživy u pacientů s onkologickou nemocí. Výzkumná část obsahuje interpretaci dat, které byly získány na základě dotazníkového šetření.

Popis

Klíčová slova

nutrition, parenteral nutrition, malnutrition, palliative care, hospice, dying, výživa, parenterální výživa, malnutrice, paliativní péče, hospic, umírání

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By