Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení aminokyselin v nápojích kapilární elektroforézou

Bakalářská práce
dc.contributor.advisorČesla, Petr
dc.contributor.authorCharouzová, Michaela
dc.date.accepted2008
dc.date.accessioned2008-11-02T10:18:00Z
dc.date.available2008-11-02T10:18:00Z
dc.date.issued2008
dc.description.abstractPředložená bakalářská práce se zabývá analýzou aminokyselin v nápojích pomocí kapilární elektroforézy. Byla zpracována literární rešerše, ve které jsou uvedeny nejvyužívanější elektroforetické metody pro analýzu aminokyselin v nápojích. Mezi podmínky významně ovlivňující separaci aminokyselin patří teplota, napětí a vlnová délka při UV detekci. Na základě zvolené metody z literatury byl v experimentální části analyzován obsah aminokyselin fenylalaninu a tyrosinu ve vzorcích piva Gambrinus a Pilsner Urquell.cze
dc.description.abstract-translatedAnalysis of amino acids in beverages using capillary electrophoresis was studied in this bachelor work. Electrophoretic methods, which are usually used for separation of amino acids in beverages, are reviewed. Temperature of capillary, voltage and wavelength of UV detection are the most important parameters affecting separation of amino acids in beverages.eng
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format36 s.cze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD19365cze
dc.identifier.signatureD19365
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/29893
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.subjectKapilární elektroforézacze
dc.subjectmicelární elektrokinetická chromatografiecze
dc.subjectaminokyselinycze
dc.subjectnápojecze
dc.subjectCapillary electrophoresiseng
dc.subjectmicellar electrokinetic chromatographyeng
dc.subjectamino acidseng
dc.subjectbeverageseng
dc.thesis.degree-disciplineChemie a technická chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technická chemiecze
dc.titleStanovení aminokyselin v nápojích kapilární elektroforézoucze
dc.title.alternativeDetermination of aminoAacids in beverages by capillary electrophoresiseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory