Publikace: Stanovení aminokyselin v nápojích kapilární elektroforézou
Bakalářská práce| dc.contributor.advisor | Česla, Petr | |
| dc.contributor.author | Charouzová, Michaela | |
| dc.date.accepted | 2008 | |
| dc.date.accessioned | 2008-11-02T10:18:00Z | |
| dc.date.available | 2008-11-02T10:18:00Z | |
| dc.date.issued | 2008 | |
| dc.description.abstract | Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou aminokyselin v nápojích pomocí kapilární elektroforézy. Byla zpracována literární rešerše, ve které jsou uvedeny nejvyužívanější elektroforetické metody pro analýzu aminokyselin v nápojích. Mezi podmínky významně ovlivňující separaci aminokyselin patří teplota, napětí a vlnová délka při UV detekci. Na základě zvolené metody z literatury byl v experimentální části analyzován obsah aminokyselin fenylalaninu a tyrosinu ve vzorcích piva Gambrinus a Pilsner Urquell. | cze |
| dc.description.abstract-translated | Analysis of amino acids in beverages using capillary electrophoresis was studied in this bachelor work. Electrophoretic methods, which are usually used for separation of amino acids in beverages, are reviewed. Temperature of capillary, voltage and wavelength of UV detection are the most important parameters affecting separation of amino acids in beverages. | eng |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 36 s. | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D19365 | cze |
| dc.identifier.signature | D19365 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/29893 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.subject | Kapilární elektroforéza | cze |
| dc.subject | micelární elektrokinetická chromatografie | cze |
| dc.subject | aminokyseliny | cze |
| dc.subject | nápoje | cze |
| dc.subject | Capillary electrophoresis | eng |
| dc.subject | micellar electrokinetic chromatography | eng |
| dc.subject | amino acids | eng |
| dc.subject | beverages | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Chemie a technická chemie | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technická chemie | cze |
| dc.title | Stanovení aminokyselin v nápojích kapilární elektroforézou | cze |
| dc.title.alternative | Determination of aminoAacids in beverages by capillary electrophoresis | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |