Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení aminokyselin v nápojích kapilární elektroforézou

Bakalářská práce
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Charouzová, Michaela

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou aminokyselin v nápojích pomocí kapilární elektroforézy. Byla zpracována literární rešerše, ve které jsou uvedeny nejvyužívanější elektroforetické metody pro analýzu aminokyselin v nápojích. Mezi podmínky významně ovlivňující separaci aminokyselin patří teplota, napětí a vlnová délka při UV detekci. Na základě zvolené metody z literatury byl v experimentální části analyzován obsah aminokyselin fenylalaninu a tyrosinu ve vzorcích piva Gambrinus a Pilsner Urquell.

Popis

Klíčová slova

Kapilární elektroforéza, micelární elektrokinetická chromatografie, aminokyseliny, nápoje, Capillary electrophoresis, micellar electrokinetic chromatography, amino acids, beverages

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By