Publikace: Stanovení aminokyselin v nápojích kapilární elektroforézou
Bakalářská práceNačítá se...
Datum
Autoři
Charouzová, Michaela
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou aminokyselin v nápojích pomocí kapilární elektroforézy. Byla zpracována literární rešerše, ve které jsou uvedeny nejvyužívanější elektroforetické metody pro analýzu aminokyselin v nápojích. Mezi podmínky významně ovlivňující separaci aminokyselin patří teplota, napětí a vlnová délka při UV detekci. Na základě zvolené metody z literatury byl v experimentální části analyzován obsah aminokyselin fenylalaninu a tyrosinu ve vzorcích piva Gambrinus a Pilsner Urquell.
Popis
Klíčová slova
Kapilární elektroforéza, micelární elektrokinetická chromatografie, aminokyseliny, nápoje, Capillary electrophoresis, micellar electrokinetic chromatography, amino acids, beverages