Publikace: Ortorexie - přirozenost či obsese?
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Záhorcová, Eva
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce se zabývá novým fenoménem dnešní doby - přehnaně zdravým stravováním. Kde končí běžná starost o naše zdraví a začíná obsese? Jak se po změně stravování formoval sociální život strávníků? Jaké motivy vedou strávníky k nadměrné kontrole nakupovaných potravin? Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. První část ukotvuje samotný výzkum v zavedených teoriích. Data v druhé části jsou získána za pomoci kvalitativních metod výzkumu a dále analyzována v kontextu habitu od Pierra Bourdieua.
Popis
Klíčová slova
habitus, Bourdieu, Pierre, stravování, orthorexie nervosa, sociální interakce, habitus, Bourdieu, Pierre, dining, orthorexia nervosa, social interaction