Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Optimalizace extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni

Diplomová práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorČeslová, Lenkacze
dc.contributor.authorJirásková, Adéla
dc.contributor.refereeBěláková, Sylviecze
dc.date.accepted2014cze
dc.date.accessioned2014-06-19T10:18:07Z
dc.date.available2014-06-19T10:18:07Z
dc.date.issued2014
dc.description.abstractPrvní část diplomové práce byla zaměřena na optimalizaci extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni a sladu. Byl optimalizován typ a množství použitých extrakčních rozpouštědel a přídavných činidel s cílem co nejvyšší účinnosti extrakce sledovaných látek. Dále byla optimalizována chromatografická separace 19 standardů fenolických látek pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie v systémech s obrácenými fázemi. Tato separace byla využita pro identifikaci fenolických látek obsažených v jednotlivých extraktech z vybraných vzorků sladovnického ječmene a sladu.cze
dc.description.abstract-translatedThe first part of the thesis was focused on optimization of extraction of free and bonded phenolic compounds presented in malting barley and malt. The type and amount of extraction solvents and other agents was optimized to gain the highest extraction efficiency of monitored compounds. Further, the chromatographic separation of 19 standards of phenolic compounds was optimized using reversed-phase high performance liquid chromatography. The optimized separation was employed for identification of phenolic compounds presented in individual extracts of selected samples of malting barley and malt.eng
dc.description.defenceStudent přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format50 s.cze
dc.format.extent2439805 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD31135cze
dc.identifier.stag24079cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/56423
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.5.2024cze
dc.subjectVysokoúčinná kapalinová chromatografiecze
dc.subjectextrakcecze
dc.subjectfenolické látkycze
dc.subjectsladovnický ječmencze
dc.subjectHigh performance liquid chromatographyeng
dc.subjectextractioneng
dc.subjectphenolic compoundseng
dc.subjectmalting barleyeng
dc.thesis.degree-disciplineAnalytická chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.cze
dc.thesis.degree-programChemiecze
dc.titleOptimalizace extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmenicze
dc.title.alternativeOptimization of Extraction of Free and Bonded Phenolic Compounds Present in Malting Barleyeng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
ČeslováL_Optimalizace extrakce_ AJ_2014.pdf
Velikost:
451.79 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
BělákováS_Optimalizace extrakce_ AJ_2014.pdf
Velikost:
839.68 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek oponenta
Načítá se...
Náhled
Název:
JiraskovaA_Optimalizace extrakce_LC_2014.pdf
Velikost:
2.33 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
diplomová práce