Publikace: Optimalizace extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni
Diplomová práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Česlová, Lenka | cze |
| dc.contributor.author | Jirásková, Adéla | |
| dc.contributor.referee | Běláková, Sylvie | cze |
| dc.date.accepted | 2014 | cze |
| dc.date.accessioned | 2014-06-19T10:18:07Z | |
| dc.date.available | 2014-06-19T10:18:07Z | |
| dc.date.issued | 2014 | |
| dc.description.abstract | První část diplomové práce byla zaměřena na optimalizaci extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni a sladu. Byl optimalizován typ a množství použitých extrakčních rozpouštědel a přídavných činidel s cílem co nejvyšší účinnosti extrakce sledovaných látek. Dále byla optimalizována chromatografická separace 19 standardů fenolických látek pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie v systémech s obrácenými fázemi. Tato separace byla využita pro identifikaci fenolických látek obsažených v jednotlivých extraktech z vybraných vzorků sladovnického ječmene a sladu. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The first part of the thesis was focused on optimization of extraction of free and bonded phenolic compounds presented in malting barley and malt. The type and amount of extraction solvents and other agents was optimized to gain the highest extraction efficiency of monitored compounds. Further, the chromatographic separation of 19 standards of phenolic compounds was optimized using reversed-phase high performance liquid chromatography. The optimized separation was employed for identification of phenolic compounds presented in individual extracts of selected samples of malting barley and malt. | eng |
| dc.description.defence | Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 50 s. | cze |
| dc.format.extent | 2439805 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D31135 | cze |
| dc.identifier.stag | 24079 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/56423 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.5.2024 | cze |
| dc.subject | Vysokoúčinná kapalinová chromatografie | cze |
| dc.subject | extrakce | cze |
| dc.subject | fenolické látky | cze |
| dc.subject | sladovnický ječmen | cze |
| dc.subject | High performance liquid chromatography | eng |
| dc.subject | extraction | eng |
| dc.subject | phenolic compounds | eng |
| dc.subject | malting barley | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Analytická chemie | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Ing. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie | cze |
| dc.title | Optimalizace extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni | cze |
| dc.title.alternative | Optimization of Extraction of Free and Bonded Phenolic Compounds Present in Malting Barley | eng |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 3 z 3
Načítá se...
- Název:
- ČeslováL_Optimalizace extrakce_ AJ_2014.pdf
- Velikost:
- 451.79 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- BělákováS_Optimalizace extrakce_ AJ_2014.pdf
- Velikost:
- 839.68 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek oponenta
Načítá se...
- Název:
- JiraskovaA_Optimalizace extrakce_LC_2014.pdf
- Velikost:
- 2.33 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- diplomová práce