Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Optimalizace extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni

Diplomová práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Jirásková, Adéla

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

První část diplomové práce byla zaměřena na optimalizaci extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni a sladu. Byl optimalizován typ a množství použitých extrakčních rozpouštědel a přídavných činidel s cílem co nejvyšší účinnosti extrakce sledovaných látek. Dále byla optimalizována chromatografická separace 19 standardů fenolických látek pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie v systémech s obrácenými fázemi. Tato separace byla využita pro identifikaci fenolických látek obsažených v jednotlivých extraktech z vybraných vzorků sladovnického ječmene a sladu.

Popis

Klíčová slova

Vysokoúčinná kapalinová chromatografie, extrakce, fenolické látky, sladovnický ječmen, High performance liquid chromatography, extraction, phenolic compounds, malting barley

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By