Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Svozilová, Annemarie

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Hlavní náplní této práce je shrnutí dostupných informací o možnostech detekce vybraných bakterií pomocí biosenzorů, které se jeví jako slibný nástroj pro včasnou detekci nežádoucích mikrobů. V první části jsou stručně zmíněni nejčastější původci kontaminace potravin. Hlavní část je pak zaměřena na popis základních vlastností a součástí biosenzorů, a dále jsou zmíněny konkrétní příklady biosenzorů, které byly zkonstruovány pro detekci bakterií.

Popis

Klíčová slova

imunosenzory, biosenzory, patogeny potravin, imunoassays, biosensors, foodborne pathogen

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By