Publikace: Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované mikroextrakce tuhou fází
Diplomová práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Adámková, Pavla
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato diplomová práce se zabývá analýzou těkavých látek v pivovarských sladech technikou Vac-HSSPME s kombinací sorpčních teplot ve spojení s GC-MS/FID analýzou. V teoretické části jsou popsány poznatky o pivovarských sladech a jejich výrobě. Dále jsou popsány extrakční a chromatografické metody. Experimentální část je věnována optimalizaci celého procesu extrakce Vac-HSSPME a následné GC-MS/FID analýze. Na základě optimalizace jsou finální podmínky aplikovány na analýzu 14 vzorků pivovarských sladů.
Popis
Klíčová slova
slad, Aromaprofil, Vac-HSSPME, kombinace sorpčních teplot, GC-MS/FID, malt, Aromaprofil, Vac-HSSPME, Combination of sorption temperatures, GC-MS/FID