Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované mikroextrakce tuhou fází

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Adámková, Pavla

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá analýzou těkavých látek v pivovarských sladech technikou Vac-HSSPME s kombinací sorpčních teplot ve spojení s GC-MS/FID analýzou. V teoretické části jsou popsány poznatky o pivovarských sladech a jejich výrobě. Dále jsou popsány extrakční a chromatografické metody. Experimentální část je věnována optimalizaci celého procesu extrakce Vac-HSSPME a následné GC-MS/FID analýze. Na základě optimalizace jsou finální podmínky aplikovány na analýzu 14 vzorků pivovarských sladů.

Popis

Klíčová slova

slad, Aromaprofil, Vac-HSSPME, kombinace sorpčních teplot, GC-MS/FID, malt, Aromaprofil, Vac-HSSPME, Combination of sorption temperatures, GC-MS/FID

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By