Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované mikroextrakce tuhou fází

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorAdam, Martin
dc.contributor.authorAdámková, Pavla
dc.contributor.refereeEisner, Aleš
dc.date.accepted2021-09-06
dc.date.accessioned2021-10-04T07:27:57Z
dc.date.available2021-10-04T07:27:57Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-07-12
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá analýzou těkavých látek v pivovarských sladech technikou Vac-HSSPME s kombinací sorpčních teplot ve spojení s GC-MS/FID analýzou. V teoretické části jsou popsány poznatky o pivovarských sladech a jejich výrobě. Dále jsou popsány extrakční a chromatografické metody. Experimentální část je věnována optimalizaci celého procesu extrakce Vac-HSSPME a následné GC-MS/FID analýze. Na základě optimalizace jsou finální podmínky aplikovány na analýzu 14 vzorků pivovarských sladů.cze
dc.description.abstract-translatedThis diploma thesis deals with the analysis of volatile substances in brewing malts using the Vac-HSSPME technique with a combination of sorption temperatures followed by GC-MS/FID analysis. The theoretical part describes the knowledge about brewing malts and their production. Extraction and chromatographic methods are described as well. The experimental part is devoted to the optimization of the whole Vac-HSSPME extraction process and subsequent GC-MS/FID analysis. Based on the optimization, the final conditions are applied to the analysis of 14 samples of brewing malts.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.identifier.stag42341
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/78601
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsladcze
dc.subjectAromaprofilcze
dc.subjectVac-HSSPMEcze
dc.subjectkombinace sorpčních teplotcze
dc.subjectGC-MS/FIDcze
dc.subjectmalteng
dc.subjectAromaprofileng
dc.subjectVac-HSSPMEeng
dc.subjectCombination of sorption temperatureseng
dc.subjectGC-MS/FIDeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleAnalýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované mikroextrakce tuhou fázícze
dc.title.alternativeAnalysis of malts volatile compounds profile using modified solid phase microextraction approacheng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamkovaP_Analyza_sladu_MA_2021.pdf
Velikost:
3.73 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_Analyza_sladu_PA_2021.pdf
Velikost:
66.96 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
EisnereA_Analyza_sladu_PA_2021.pdf
Velikost:
141.9 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce