Publikace: Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované mikroextrakce tuhou fází
Diplomová práceopen access| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | |
| dc.contributor.author | Adámková, Pavla | |
| dc.contributor.referee | Eisner, Aleš | |
| dc.date.accepted | 2021-09-06 | |
| dc.date.accessioned | 2021-10-04T07:27:57Z | |
| dc.date.available | 2021-10-04T07:27:57Z | |
| dc.date.issued | 2021 | |
| dc.date.submitted | 2021-07-12 | |
| dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá analýzou těkavých látek v pivovarských sladech technikou Vac-HSSPME s kombinací sorpčních teplot ve spojení s GC-MS/FID analýzou. V teoretické části jsou popsány poznatky o pivovarských sladech a jejich výrobě. Dále jsou popsány extrakční a chromatografické metody. Experimentální část je věnována optimalizaci celého procesu extrakce Vac-HSSPME a následné GC-MS/FID analýze. Na základě optimalizace jsou finální podmínky aplikovány na analýzu 14 vzorků pivovarských sladů. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This diploma thesis deals with the analysis of volatile substances in brewing malts using the Vac-HSSPME technique with a combination of sorption temperatures followed by GC-MS/FID analysis. The theoretical part describes the knowledge about brewing malts and their production. Extraction and chromatographic methods are described as well. The experimental part is devoted to the optimization of the whole Vac-HSSPME extraction process and subsequent GC-MS/FID analysis. Based on the optimization, the final conditions are applied to the analysis of 14 samples of brewing malts. | eng |
| dc.description.defence | Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.identifier.stag | 42341 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/78601 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | slad | cze |
| dc.subject | Aromaprofil | cze |
| dc.subject | Vac-HSSPME | cze |
| dc.subject | kombinace sorpčních teplot | cze |
| dc.subject | GC-MS/FID | cze |
| dc.subject | malt | eng |
| dc.subject | Aromaprofil | eng |
| dc.subject | Vac-HSSPME | eng |
| dc.subject | Combination of sorption temperatures | eng |
| dc.subject | GC-MS/FID | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Ing. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované mikroextrakce tuhou fází | cze |
| dc.title.alternative | Analysis of malts volatile compounds profile using modified solid phase microextraction approach | eng |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 3 z 3
Načítá se...
- Název:
- AdamkovaP_Analyza_sladu_MA_2021.pdf
- Velikost:
- 3.73 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- AdamM_Analyza_sladu_PA_2021.pdf
- Velikost:
- 66.96 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce
Načítá se...
- Název:
- EisnereA_Analyza_sladu_PA_2021.pdf
- Velikost:
- 141.9 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek oponenta práce