Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kučerová, Petra

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Práce se zabývá jedlými oleji a jejich oxidační a tepelnou stabilitou. Zkoumá jaký vliv má na rostlinné oleje jejich vystavení zvýšené teplotě a jakou roli hraje v oxidaci olejů doba expozice. K posouzení těchto parametrů bylo použito stanovení peroxidového čísla,p-anisidinového čísla a obsahu konjugovaných dienů a trienů.

Popis

Klíčová slova

oxidační stabilita, skladovací podmínky, rostlinné oleje, peroxidové číslo, p-anisidinové číslo, konjugované dieny a trieny, oxidation stability, storage conditions, vegetable oils, peroxide value, p-anisidine value, conjugated diene and triene

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By