Publikace: Problematika provádění kvasného procesu v přítomnosti organických rozpouštědel omezeně mísitelných s vodou
Diplomová práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Rychlíková, Iva
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Teoretická část diplomové práce se zabývá přehledem kvasných procesů vhodných pro získávání organických chemikálií z obnovitelných zdrojů. Obsahuje výčet stresových faktorů, které mohou ovlivnit průběh a výkonnost fermentace a porovnání separačních metod vhodných pro extrakci alkoholů z kvasného média. Experimentální část diplomové práce je zaměřená na vhodné modelové rozpouštědlové systémy potenciálně použitelné pro extrakci ethanolu z kvasného média a ověření možnosti jejich použití pro kontinuální extrakci kvasných produktů.
Popis
Klíčová slova
etanol, organická rozpouštědla, extraktivní fermentace, Saccharomyces cerevisiae, stresové faktory, ethanol, organic solvents, extractive fermentation, Saccharomyces cerevisiae, stress factors