Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Problematika provádění kvasného procesu v přítomnosti organických rozpouštědel omezeně mísitelných s vodou

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Rychlíková, Iva

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Teoretická část diplomové práce se zabývá přehledem kvasných procesů vhodných pro získávání organických chemikálií z obnovitelných zdrojů. Obsahuje výčet stresových faktorů, které mohou ovlivnit průběh a výkonnost fermentace a porovnání separačních metod vhodných pro extrakci alkoholů z kvasného média. Experimentální část diplomové práce je zaměřená na vhodné modelové rozpouštědlové systémy potenciálně použitelné pro extrakci ethanolu z kvasného média a ověření možnosti jejich použití pro kontinuální extrakci kvasných produktů.

Popis

Klíčová slova

etanol, organická rozpouštědla, extraktivní fermentace, Saccharomyces cerevisiae, stresové faktory, ethanol, organic solvents, extractive fermentation, Saccharomyces cerevisiae, stress factors

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By