Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Problematika provádění kvasného procesu v přítomnosti organických rozpouštědel omezeně mísitelných s vodou

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorWeidlich, Tomáš
dc.contributor.authorRychlíková, Iva
dc.contributor.refereeVelínský, Jaroslavcze
dc.date.accepted2018-06-05
dc.date.accessioned2018-06-14T06:04:12Z
dc.date.available2018-06-14T06:04:12Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-05-04
dc.description.abstractTeoretická část diplomové práce se zabývá přehledem kvasných procesů vhodných pro získávání organických chemikálií z obnovitelných zdrojů. Obsahuje výčet stresových faktorů, které mohou ovlivnit průběh a výkonnost fermentace a porovnání separačních metod vhodných pro extrakci alkoholů z kvasného média. Experimentální část diplomové práce je zaměřená na vhodné modelové rozpouštědlové systémy potenciálně použitelné pro extrakci ethanolu z kvasného média a ověření možnosti jejich použití pro kontinuální extrakci kvasných produktů.cze
dc.description.abstract-translatedThe theoretical part of this thesis deals with the overview of suitable fermentation processes for the production of organic chemicals from renewable sources. It contains some stress factors that can influence the course and efficiency of the fermentation process and separation technologies for the recovery of alcohols from fermentation broths. The experimental part of the thesis is focused on suitable model solvent systems potentially usable for the extraction of ethanol from fermentation medium, and also verification of possibilities of their use for the continuous extraction.eng
dc.description.defencePrezentace výsledků diplomové práce. Diskuze k posudku vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k diplomové práci.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format76 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna ( studovna)cze
dc.identifier.signatureD37706
dc.identifier.stag35522
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/70817
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectetanolcze
dc.subjectorganická rozpouštědlacze
dc.subjectextraktivní fermentacecze
dc.subjectSaccharomyces cerevisiaecze
dc.subjectstresové faktorycze
dc.subjectethanoleng
dc.subjectorganic solventseng
dc.subjectextractive fermentationeng
dc.subjectSaccharomyces cerevisiaeeng
dc.subjectstress factorseng
dc.thesis.degree-disciplineAnalýza biologických materiálůcze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programSpeciální chemicko-biologické oborycze
dc.titleProblematika provádění kvasného procesu v přítomnosti organických rozpouštědel omezeně mísitelných s vodoucze
dc.title.alternativeStudy of fermetation process in the presence of water-immiscible organic solventseng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
RychlikovaI_Problematika_provadeni_TW_2018.pdf
Velikost:
1.88 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
WeidlichT_Problematika_provadeni_IR_20180001.pdf
Velikost:
518.15 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
VelinskyJ_Problematika_provadeni_IR_20180001.pdf
Velikost:
711.59 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce