Publikace: Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Brožková, Iveta | cze |
| dc.contributor.author | Dědová, Kristýna | |
| dc.date.accepted | 2011 | cze |
| dc.date.accessioned | 2011-09-07T05:39:39Z | |
| dc.date.available | 2011-09-07T05:39:39Z | |
| dc.date.issued | 2011 | |
| dc.description.abstract | Cílem této práce bylo zaměřit se na plísně, které jsou častou příčinnou kažení potravin. Z obecného hlediska je popsán pozitivní a negativní význam jejich činnosti. Jednotlivé rody plísní jsou charakterizovány z hlediska výskytu a toxinogenity. Dále je v práci uveden přehled potravin, které jsou nejvíce ohroženy těmito plísněmi. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The aim of this study was to focus on fungi, which are often the cause food spoilage. In general terms is describes positive and negative significance of their activities. The various genera of fungi are characterized in terms of occurrence and toxigenity. Further, the study includes a list of foods that are most threatened by these fungi. | eng |
| dc.description.defence | Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 59 s. | cze |
| dc.format.extent | 1133007 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D25029 | |
| dc.identifier.stag | 15451 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/40850 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Pouze v rámci univerzity | cze |
| dc.subject | plíseň | cze |
| dc.subject | kažení potravin | cze |
| dc.subject | kontaminace | cze |
| dc.subject | toxinogenní | cze |
| dc.subject | výskyt | cze |
| dc.subject | význam | cze |
| dc.subject | fungi | cze |
| dc.subject | food spoilage | eng |
| dc.subject | contamination | eng |
| dc.subject | toxigenic | eng |
| dc.subject | occurrence | eng |
| dc.subject | significance | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách | cze |
| dc.title.alternative | The occurrence of fungi in food commodities | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- BrozkovaI_Vyskyt plisni_KD_2011.pdf
- Velikost:
- 368.43 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- DedovaK_Vyskyt kontaminujicich_IB_2011.pdf
- Velikost:
- 1.08 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce